Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STARA GRADIŠKA

HGSS i policija spasile 10 migranata od utapanja u Savi, dvoje prevezeno u bolnicu

PU brodsko- posavska
18.12.2022.
u 16:22

Kako se navodi u priopćenju PU brodsko-posavske, policijski službenici su angažirali pripadnike HGSS-a koji su im pomogli izvući promrzle osobe iz vode do službenih plovila, a kojima su prevezeni na suho i sigurno.

Iz policije su izvijestili o još jednom slučaju spašavanja migranata koji su u pokušaju da se domognu Europske unije umalo stradali u nabujaloj Savi. Naime, u subotu, 17. prosinca oko 18 sati u Postaji granične policije Stara Gradiška zaprimljena je dojava da se u rijeci Savi, u blizini Davora, nalaze osobe kojima je potrebna pomoć.

Na mjesto događaja su odmah upućeni policijski službenici sa službenim plovilima koji su utvrdili da se radi o 10 muškaraca, stranih državljana, koji su nezakonito čamcem prešli državnu granicu. Po prelasku rijeke Save stranci su došli u poplavljeni dio pedesetak metara od korita rijeke gdje im se probušio čamac pa su ostali zarobljeni u hladnoj vodi.

Kako se navodi u priopćenju PU brodsko-posavske, policijski službenici su angažirali pripadnike HGSS-a koji su im pomogli izvući promrzle osobe iz vode do službenih plovila, a kojima su prevezeni na suho i sigurno.

U pomoći su sudjelovali i djelatnici Hitne medicinske pomoći Nova Gradiška, koji su stranim državljanima u Davoru pružili hitnu medicinsku pomoć te je utvrđeno da je osam osoba zdravo i sposobno za daljnji postupak u policiji, a dvije osobe su odvezene na daljnje liječenje u bolnicu u Novoj Gradiški. I ovaj put policijski službenici su promrzlim osobama u suradnji s djelatnicima Hrvatskog crvenog križa osigurali suhu odjeću i obuću.

Nastavlja se daljnji rad policijskih službenika sukladno nacionalnom i europskom zakonodavstvu.

Iz policije podsjećaju na opasnost ovakvih nezakonitih ulazaka u Hrvatsku, posebice čamcima, koji se lako mogu probušiti kao što je to bio ovaj slučaj, ili čak prevrnuti na sredini rijeke Save koja je puna virova i drvenih trupaca (i slično), te su moguće velike tragedije.
- Ponovno apeliramo na osobe koje pokušavaju nezakonito ući u Republiku Hrvatsku ili osobe koje im u tome pomažu ili ih potiču, da to ne čine, jer se tako izlažu izravnoj opasnosti od utapanja te također čine prekršaj, odnosno kazneno djelo za koje će biti sankcionirani - poručili su iz policije.

I ovom akcijom spašavanja osoba od mogućeg utapanja u hladnoj rijeci Savi, policijski službenici i druge žurne službe pokazale su zajedništvo i nesebičnu spremnost pomoći osobama.

Dala je otkaz i otvorila farmu za životinje s invaliditetom: 'Naša misija je pružiti ljubav životinjama koje su bile zlostavljanje'

Komentara 1

FR
frane19
12:38 19.12.2022.

Čestitam spasiocima. Samo me malo brine, hoće li spašeni, poslije kratkog oporavka, biti vraćeni preko Save ili će se ovdje udomaćiti i obogatiti našu kulturu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije