Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČETVERO DJECE

U Sahari pronađena tijela 27 migranata, pretpostavlja se da su umrli od žeđi

Daily Life Of The Sahrawis In The Smara Refugee Camp - Algeria
Foto: Ammi Louiza/ABACA
1/2
13.12.2022.
u 22:13

Prema podacima IOM-a, u toj je pustinji od 2014. umrlo ili nestalo 5600 migranata

Tijela 27 migranata, koji su vjerojatno umrli od žeđi, pronađena su u pustinji u Čadu, objavila je u utorak UN-ova agencija za migracije. Migranti su navodno napustili Moussoro, grad u središnjem Čadu u kamionetu prije 17 mjeseci, navodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM).

"Vjerujemo da se vozilo pokvarilo u dubokoj pustinji i da su se izgubili i na kraju umrli od žeđi", piše u priopćenju. Među 27 umrlih je četvero djece.

Čad je nestabilna država u središnjoj Africi koja na sjeveru graniči s Libijom preko koje afrički migranti izlaze na Sredozemno more. Veliki dio zemlje čini gotovo nenastanjena Sahara.

Prema podacima IOM-a, u toj je pustinji od 2014. umrlo ili nestalo 5600 migranata, a samo ove godine bilo je 149 smrtnih slučajeva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije