Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROJEKT ZAGREBAČKOG SVEUČILIŠTA

Predstavljen prvi broj Akademskog lista: Svakog mjeseca bit će dostupan i kao prilog Večernjaka

Foto: Sveučilište u Zagrebu
1/4
30.04.2024.
u 17:08

Akademski list promicat će neprocjenjivo važna iskustva, spoznaje, nalaze i ekspertize studenata, sveučilišnih nastavnika i istraživača

Danas je Sveučilište u Zagrebu službeno predstavilo svoj novi medijski projekt, Akademski list, čiji je prvi broj javnosti predstavljen u prostorijama Sveučilišta. Projekt su predstavili rektor Sveučilišta, prof. dr. sc. Stjepan Lakušić, prorektor za organizaciju, infrastrukturni razvoj i ljudske potencijale, prof. dr. sc. Tibor Pentek, te glavni urednik Akademskog lista, dr. sc. Petar Bilobrk.

Akademski list promicat će neprocjenjivo važna iskustva, spoznaje, nalaze i ekspertize studenata, sveučilišnih nastavnika i istraživača. Cilj pokretanja Akademskoga lista uspostava je kvalitetne komunikacijske platforme za što učinkovitije predstavljanje akademskih dosega i spoznaja najširoj publici, objavljeno je u priopćenju.

- Kada govorimo o modernome trenutku, to je naravno digitalna transformacija, umjetna inteligencija, razvijanje talenata - istaknuo je rektor Lakušić tijekom predstavljanja novoga medijskog projekta.

- O novome, prilično sveobuhvatnom medijskom projektu Sveučilišta, kojega je Akademski list tek prva faza, u krugu uprave Sveučilišta počeli smo razmišljati od samoga stupanja na dužnost, početkom listopada 2022. godine - dodao je prorektor Tibor Pentek pa poručio: ''Nadam se dobroj budućoj suradnji sa svim sastavnicama Sveučilišta, jer jedino zajedništvom i suradnjom unutar sveučilišne zajednice možemo svakim danom biti sve bolji, snažniji i uspješniji''.

Osim lista, uskoro će biti objavljen i portal akademski.hr te podcast. Uz to, Akademski list bit će redovito dostupan kao prilog u Večernjem listu svakog drugog ili trećeg tjedna u mjesecu, a od svibnja i u Novom listu.

POVEZANI ČLANCI:

- Želja nam je ovim projektom omogućiti širenje vijesti, istraživanja i događanja koja oblikuju akademsku zajednicu. Kroz suradnju sa studentima i sveučilišnim nastavnicima nastojat ćemo istaknuti bogatstvo, ali i raznolikost Sveučilišta, potaknuti interakciju i dijalog unutar akademske zajednice te povezati sve sastavnice Sveučilišta u zajedničkom cilju promicanja znanja i kulture - poručio je glavni urednik Akademskog lista Petar Bilobrk.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije