Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovor stiže

Hezbolah poručuje Izraelu da se pripremi za odmazdu

hezbolah
Foto: Hina
27.12.2015.
u 19:25

Nasralah je prvi put priznao da je Kantar imao ključnu ulogu u organizaciji "narodnog otpora" u Siriji protiv izraelskih planova na Golanskoj visoravni

Vođa libanonskog Hezbolaha kazao je u nedjelju da je Izrael počinio pogrešku ubivši istaknutog militanta Samira Kantara u Siriji prošli tjedan, poručivši da je odmazda za njegovu smrt neizbježna, bez obzira na posljedice.

Sajed Hasan Nasralah rekao je da bi se Izraelaci trebali pripremiti za odgovor bilo u ili izvan zemlje. "Izraelci bi s pravom trebali biti zabrinuti... Trebali bi biti zabrinuti duž granice, u Izraelu i izvan", rekao je.

"Odgovor stiže bez obzira na sve ... Ne možemo cionistima oprostiti prolijevanje naše mudžahedinske krvi ... bilo gdje u svijetu", rekao je.

Izrael je pozdravio Kantarovu smrt, ali nije potvrdio da je izveo zračni napad u kojem je on ubijen.

Kantar je bio u zatvoru u Izraelu zbog svoje uloge u napadu u Izraelu 1979. u kojem je poginulo četvero ljudi dok je bio član jedne palestinske militantne skupine. Vraćen je u Libanon 2008. u zamjeni zatvorenika s Hezbolahom, kojemu se tada pridružio.

Nasralah je prvi put priznao da je Kantar imao ključnu ulogu u organizaciji "narodnog otpora" u Siriji protiv izraelskih planova na Golanskoj visoravni. Hezbolah se bori na strani sirijskog predsjednika Bašara al-Asada.

Njegova sve veća vojna uloga u tom strateški važnom području smetala je Izraelu, rekao je.

>> Iračke snage osvojile uporište Islamske države u Ramadiju

Ključne riječi

Komentara 15

JA
jasno
22:54 27.12.2015.

rusi su naoruzali dobro islamisticku republiku iran, s 400 raketama, imaju sada rusi i bazu u siriji, a isto tako rusi imaju svog prijatelja u egiptu diktatora stoljeca al sisi-a.a al sisi je neprijatelj hamasa i gaze ,te ima dobredobre veze sa izraelom jer mu je i baba zidovka ......nadajmo se da rusi nece dalje prema blakanu i da ce samozadovoljiti ukrajinom, inace eto nam srbije potpomognuta rusijom opet nepozvana

MX
Mister X
21:02 27.12.2015.

Izrael to treba zato su to i odradili kad se njima dogodi da im se ubije 3 -5 Izraelaca znamo iz povjesti-prošlosti onda su u svome elementu i oderu najmanje 800 - 1500 - kako se to kaže na zapadudu terorista ....................A Bogalja naprave 5 -10 puta više i rasture ih oko 70 % !!!! Dobro tu Zapad isto zarđiva jer ih uvijek obnavlja i kad su skoro gotovi Izrael im omoguči dalje da se financira izgradnja ( i nečija super zarada !) Nema uskoka da to iskontrolira !

Avatar superhik74
superhik74
14:54 28.12.2015.

Pa normalno zato su ga i ubili, ilegalna okupacija (1967) te zatim aneksija (1981) proglasena rezolucijom 497 vjeca sigurnosti UN-a nistavnom, je glavni razlog pokusaja unistavanja Siriji, jer da se Sirija raspadne u nekoliko djelova (kao sto je bio cionisticki plan) kolonijalni aparthejd nazvan Izrael bi puno lakse prisvojio Golansku visoravan, ovako prezivljavanjem suverene drzave Sirije i dalje moraju krsiti (sto im nikad nije bio problem) medjunarodno pravo. O tome da protiv njih nema sankcija "demokratskog zapada" kao protiv Rusije koja je referendumom vratila ono sto im je Ukrajinac Nikita Hruscov 1954 godine dekretom oduzeo, govori sve o tzv. demokraciji i "zapadu" koji nije nista drugo nego vlasnistvo cionistickih bankara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije