Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NEMA POVRATKA NA STARO'

HDZ se oglasio o prosvjedu: Zar nekoliko tisuća polurazvojnih ljevičara misli da će nas pokolebati?

Zagreb: Prosvjed lijevo-liberalne oporbe: "Dosta je! Idemo na izbore!"
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/9
17.02.2024.
u 15:13

HDZ je oštro reagirao na nedavni prosvjed lijevo-liberalnih stranaka, nazivajući ga stranačkim skupom nazadne ljevice. Ministar Erlić je prosvjednike optužio za napad na postignuća HDZ-a te ih označio kao agresivne, regresivne i ekstremne ljevičare

HDZ se oglasio na službenom Facebook profilu s komentarom na prosvjed lijevo-liberalnih stranaka. Podijelili su objavu Šime Erlića, ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, te su poručili kako neće odustati od Zakona o hrvatskom jeziku, neradne nedjelje te kako se neće pokolebati u daljnjem povećanju plaća i zaposlenosti radi prosvjeda od "nekoliko tisuća proturazvojnih ljevičara".

Nadalje, poručili su kako se Hrvatska neće vratiti na staro te kako neće dozvoliti zatvaranje LNG terminala, a pravosuđe će i dalje ostati samostalno. Ministar Erlić je u svojoj objavi prosvjed na Markovom trgu nazvao "stranačkim skupom nazadne ljevice te poručio kako protestiraju protiv svih dobrih rezultata koje je HDZ postigao.

FOTOGALERIJA Pogled iz zraka na tisuće prosvjednika koji su ispunili zagrebačke ulice

Zagreb: Prosvjed lijevo-liberalne oporbe: "Dosta je! Idemo na izbore!"
1/8

- Zar nekoliko tisuća proturazvojnih ljevičara, jedva okupljenih iz cijele Hrvatske uz tjedan dana priprema i agresivne kampanje, stvarno misli da ćemo zbog njih odustati od Zakona o hrvatskom jeziku i neradne nedjelje? Da će nas pokolebati u daljnjem povećavanju plaća i zaposlenosti, u ostvarivanju gospodarskog rasta koji je na samom vrhu EU, u zadržavanju jasnog euroatlantskog smjera zemlje? Da ćemo dopustiti da se zbog njihovih pritisaka zatvori LNG terminal, pa da Hrvatska ponovno bude ovisna o ruskom plinu - objavili su.

- Nema povratka na staro! Pravosuđe će ostati samostalno, partija i njeni derivati nikada više neće određivati tko treba biti uhapšen, a tko spašen. U demokraciji i pravnoj državi za to su zadužene nadležne neovisne institucije - dodali su.

POVEZANI ČLANCI:

 

 

Ključne riječi

Komentara 15

CR
crocro
08:45 18.02.2024.

Alarmirali su cijeli Hrvatsku, dovukli ljude iz svih krajeva Hrvatske i na kraju samo popuniše dio trga i jednu malu uličicu a snimatelj je slikao tako da se stekne dojam da je na prosvjed došlo milijun ljudi. Tek je dron pokazao koliko su ljudi iz Hrvatske skupili. 0,001 %, a takve će dobiti rezultate na izborima.

MA
MarasG
18:07 17.02.2024.

Moja podrska vladi i premijeru.

LL
lijepa_li si
17:57 17.02.2024.

11 stranaka, preko 4 iljade ljudi, uz prekomjerno marketiško pripetavanje, tužna je bilanca današnjeg prosvjeda!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije