Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJEVREMENI IZBORI

HDZ i desnica u 'bitki za Vukovar' zajedno jurišaju na Željka Sabu

Željko Sabo
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
02.06.2014.
u 21:45

Objavljene su liste kandidata za izbor gradonačelnika Vukovara 15. lipnja

Desetak dana do izlaska na prijevremene izbore, objavom zbirne liste kandidata za izbor gradonačelnika, odnos političkih snaga u Vukovaru dobio je sasvim konkretne obrise.

Grad-slučaj

Premda je lista objelodanila imena njih šestorice, posve je jasno da će se najžešća “bitka za Vukovar” voditi između neovisnog kandidata Željka Sabe i HDZ-ova bloka s koalicijskim partnerima HSP AS, HSS, HČSP, DC i BUZ, kojem je gotovo u posljednjem trenutku prišao i Savez za Hrvatsku.

SDP će – unatoč obećanju Zorana Milanovića da do toga nikada neće doći – ipak podržati aferama opterećenog Željka Sabu, a podršku su mu pružili i HNS i Stranka umirovljenika. HDZ, čini se, uzvraća svim silama.

– Afere poput one Željka Sabe, koji od Vukovara prave grad-slučaj, najskuplji u Hrvatskoj, egzodus mladih ljudi... sve nas je to ujedinilo – kaže Ivan Penava pa otkriva kako sa Savezom za Hrvatsku nije bilo dugih pregovora.

– Oni su prepoznali da je to ispravan put, svaku razliku stavili smo po strani u korist razuma i svijesti o teškoj situaciji u Vukovaru – kaže Penava, kojemu jak vjetar u leđa daju i rezultati izbora za Europarlament: HDZ-ova koalicija osvojila je premoćnih 52 posto u odnosu na 27 posto SDP-a.

Svoj dio kolača tražit će i prof. Dragan Crnogorac, zajednički kandidat SDSS-a, SNS-a i Nove srpske stranke, kojeg okupljanje domoljubnih stranaka oko HDZ-a nije nimalo iznenadilo.

– Oni nemaju konkretan politički program ni jasan plan za Vukovar pa idu na okupljanje i motivaciju na nacionalnoj osnovi i zastrašivanje vezano za uvođenje dvojezičnih ploča – kaže prof. Crnogorac.

Čovjek s vizijom

Za komentar u vezi grupiranja oko HDZ-a zamolili smo i Željka Sabu.

– To je njihovo pravo, ali sve su to aktivnosti Stožera – kazao je Sabo aludirajući na javni apel Stožera za obranu hrvatskog Vukovara koji je prije pozvao “članstvo demokršćanskih i domoljubnih stranaka da pokažu jedinstvo zbog problema koje je iza sebe ostavio Sabo”. Bivši gradonačelnik ne da se impresionirati:

– Vjerujem u Vukovarce – kaže Sabo, uvjeren u pobjedu prema kojoj korača i uz potporu SDP-a, koji nije istaknuo svojeg kandidata za gradonačelnika. No, šef vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak kaže da “birajući Željka građani biraju čovjeka koji ima viziju”.

– Svaka mi potpora puno znači, pa i SDP-ova – diplomatski je komentirao. U dijelu SDP-a na državnoj razini postoji nezadovoljstvo ovakvim rješenjem jer je Sabo opterećen sudskim postupcima. Konačnu riječ ipak će imati građani Vukovara, pronađu li dovoljno motivacije da iziđu na birališta 15. lipnja.

Komentara 52

GI
gismund
22:07 02.06.2014.

valjda će napokon hrvatske stranke doći na vlast u Vukovaru i vratiti dostojanstvo gradu heroju uz dostojan pijetet nevinim žrtvama i herojskim braniteljima!

GO
gordana93
21:55 02.06.2014.

Željko Sabo čovjek s vizijom.Moš mislit.Lažov i prevarant kojem je osobna korist najvažnija.Zapošljavanje članova svoje obitelji je bila prva stvar koju je napravio. Varao ljude za sitne novce,sram ga bilo. Čovjek s vizijom,žalosno. Njemu je mjesto u Remetincu

Avatar Retardo
Retardo
22:04 02.06.2014.

Srbi su otkantali Milanovića i Sabu i idu zajedno. Osjećaju se jakima obzirom da na svojoj strani imaju kompletne vlade i predsjednike i Hrvatske i Srbije, a i demografija im ide u korist; Hrvati umiru mladi od posljedica rata i iseljavaju se, Srbi se vraćaju, a i doseljavaju se novi Srbi iz Srbije u "srpski Vukovar". Sabo bez srpskih glasova neće dobiti ni 20 posto ukupnih glasova i ne ide u drugi krug.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije