Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POJAČAN PROMET UOČI BLAGDANA

Gužve na cestama diljem Hrvatske: 'Kolona je ogromna, vratila bih se kući, ali ni to ne mogu'

Foto: Čitatelj
1/2
28.10.2022.
u 23:54

Zbog veće gustoće prometa na pojedinim dionicama cesta vozi se usporeno, u koloni i uz kraće zastoje, osobito u zonama radova i privremene regulacije prometa. Potreban je dodatan oprez i strpljenje.

Zbog blagdana Svih svetih i Dušnog dana očekuju se gužve na prometnicama, a HAK javlja da je već sada vrlo gust promet na pojedinim dionicama autocesta, nekim graničnim prijelazima te na gradskim prometnicama.  

VIDEO: Gužva na Bosiljevu uoči blagdana

Zbog veće gustoće prometa na pojedinim dionicama cesta vozi se usporeno, u koloni i uz kraće zastoje, osobito u zonama radova i privremene regulacije prometa. Potreban je dodatan oprez i strpljenje.

HAK je u 23.45 sati izvijestio da je povećana gustoća prometa na autocesti A1 između čvora Lučko i čvora Karlovac u smjeru Dubrovnika. Zamolili su vozače za pojačan oprez. Uz povremene zastoje vozi se na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvora Bosiljevo II i odmorišta Dobra (u zoni radova) u smjeru Dubrovnika. 

Promet je pojačan i na graničnim prijelazima. Na graničnom prijelazu Stara Gradiška na izlaz se čeka tri sata kao i na prijelazu Jasenovac te Maljevac. Na prijelazima Bregana, Duboševica i Jurovski Brod na ulaz u Hrvatsku se čeka jedan sat. 

- Gužve su već počele. Krenuli smo iz Karlovca prema Zadru, a zapeli smo u koloni već kod Vukove Gorice. I već se sat i pol vozimo u koloni, a još toliko je pred nama sigurno. Kolona je ogromna. Ne znam zašto je to tako, ali ovo stvarno nismo očekivali. Vjerojatno zbog produženog vikenda i radova na cesti. Radovi su kod odmarališta na Dobri i vozimo svega 5 do 10 kilometara na sat. Ovo je prestrašno. Najrađe bi se vratila kući, ali ne mogu ni to - rekla je jedna čitateljica za 24 sata. 

Pojačan promet se očekuje i na važnijim cestama i autocestama, osobito na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb te na A3 Bregana-Lipovac u oba smjera. Gužve se očekuju na naplatnim postajama Lučko i Zagreb-istok, kao i na većini graničnih prijelaza (Bajakovo, Stara Gradiška, Slavonski Brod, Županja, Metković, Kaštel, Plovanija, Rupa, Pasjak, Macelj, Bregana...), dodaju iz HAK-a. 

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Baluba
Baluba
22:29 28.10.2022.

Što pretjerujuete, nakon vukove gorice je bilo malo gužve zbog radova i to je to. Normalne vožnje 3 sata do Zadar 1. Pa nije to pista u Monzi da se mora juriti 200 na sat, to je javna prometnica.

ST
staromlad
22:01 28.10.2022.

Neš ti gužve, to je u nekim zemljama svakodnevna pojava.

DU
Deleted user
21:17 28.10.2022.

Jedva čekam kolače! I puricu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije