Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izračuni minusa

Grčić: HDZ nam je ostavio rupu od gotovo 23 milijarde kuna

'30.07.2013., Zagreb - U Banski dvorima odrzana je konferencija za medije na kojoj je potpredsjednik Vlade i ministar Branko Grcic predstavio rezultate rada Koordinacije za gospodarstvo i investicije
'Patrik Macek/PIXSELL'
27.09.2013.
u 21:07

– Lako bismo mogli srezati deficit za četiri milijarde kuna ako bismo odustali od kapitalnih ulaganja koja se financiraju iz fondova EU– napomenuo je Grčić

Dan nakon predstavljanja interventnih mjera potpredsjednik Vlade Branko Grčić brani enorman deficit koji Vlada planira za 2014. Za početak treba istaknuti da su u Vladi izračunali da bi se interventnim mjerama iznos od 17,4 milijarde kuna lako mogao spustiti na 15,4 milijarde kuna, ali Grčić ističe da su svjesno prikazali pravo stanje jer se više nitko nema pravo skrivati iza statistike i metoda knjiženja.

– Lako bismo mogli srezati deficit za četiri milijarde kuna ako bismo odustali od kapitalnih ulaganja koja se financiraju iz fondova EU– napomenuo je ističući da se samo na stavci obveza prema EU i prihoda iz proračuna bilježe četiri milijarde kuna deficita. A stvarno stanje bit će poznato krajem listopada kad Eurostat objavi pokazatelje deficita za prethodne godine. Grčić tvrdi da je pravi deficit proračuna u 2011. nešto manji od 7% BDP-a, što u kunama znači da je HDZ-ova vlada ostavila rupu od gotovo 23 milijarde kuna. – Više nema prostora za laganje i skrivanje – kaže Grčić.

No Marina Dalić iz HDZ-a ne slaže se s tim tvrdnjama. Što mu je Dalić odgovorila, pročitajte ovdje.

>> Mudrinić: Za izlazak iz krize treba nam kvantni skok, a ne 'mic po mic'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije