Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plenković u Bruxellesu:

'GONG je lijeva nevladina organizacija, vode jednu oštru kampanju protiv Šuice'

Andrej Plenković, Ursula von der Leyen i Dubravka Šuica
Foto: Vlada Twitter
1/4
26.09.2019.
u 15:52

Šuica je prošla saslušanje na Odboru za europska pitanja Hrvatskoga sabora i tamo su zastupnici SDP-a postavljali ove teme, koje sada kao slučajno baš reciklira GONG, koji se uvijek isključivo i jedino angažira na politici SDP-a, kazao je premijer

Premijer Andrej Plenković u Bruxellesu je prozvao nevladinu organizaciju GONG kao 'lijevu' nevladinu organizaciju koja se 'isključivo i jedino angažira na politici SDP-a' i koja 'vodi jednu oštru kampanju protiv buduće potpredsjednice Europske komisije iz Hrvatske'.

Kritiku rada GONG-a dao je odgovarajući na pitanje Večernjeg lista nakon sastanka s novoizabranom predsjednicom Komisije Ursulom von der Leyen. Tijekom tog sastanka stigla je vijest da je Odbor za pravna pitanja Europskog parlamenta već sada, i prije početka saslušanja svih kandidata, odbio podržati kandidature Mađara Laszla Troscanyija i Rumunjke Rovane Plumb, pa smo Plenkovića pitali o tome urušava li se već sada Ursulin tim novih povjerenika i kako komentira GONG-ovo inzistiranje na tome da Dubravka Šuica objasni porijeklo svoje imovine.

- Šuica je prošla saslušanje na Odboru za europska pitanja Hrvatskoga sabora i tamo su zastupnici SDP-a postavljali ove teme, koje sada kao slučajno baš reciklira GONG, koji se uvijek isključivo i jedino angažira na politici SDP-a. To je jedna lijeva nevladina organizacija, koja sada radi jednu veliku kampanju, šalju dopise svim zastupnicima u EP-u ne bi li poljuljali stav pojedinih zastupnika o hrvatskoj kandidatkinji. U ovom trenutku kvazi-neovisni GONG radi jednu oštru kampanju protiv buduće potpredsjednice Europske komisije iz Hrvatske - rekao je Plenković.

- Želite reći da je GONG produžena ruka SDP-a - upitala je novinarka RTL Televizije.

- U ovom slučaju da. Postavljaju ista pitanja kao i Grbin na Odboru. To je jedna utakmica, te stvari se događaju orkestrirano i namjerno. S punom odgovornošću to govorim jer želim da hrvatska javnost to zna - dodao je Plenković.

- Uspijevaju li ta pitanja o Šuičinoj imovini poljuljati povjerenje Ursule von der Leyen u nju - pitali smo.

- Ma kakvi. Dubravka je odgovorila na ta pitanja već na saslušanju u Saboru. Ja ne vidim nikakav problem. Da je problem postojao, ona ne bi bila kandidat - zaključio je Plenković, koji nastavlja posjet u Bruxellesu, gdje ostaje do subote. 

Video: Plenković o Šuici, Milanoviću, Pupovcu, putu u Helsinki...

Komentara 126

Avatar zajutrak
zajutrak
16:03 26.09.2019.

65% naših udrug aje političko smeće , posve isključivo i namjenjeno samo lažima načinu kako unijeti razdor, to je najveći problem , spomenuti GONG je dno demokracije a nikakva neutralna udruga krajnje lijevi , jednako opasni kao i krajnje desni kojih je neusporedovo manje u RH

DU
Deleted user
16:08 26.09.2019.

Pa Dragan Zelić je neskriveni djelatnik i SDP-a i Gonga. Prošle je godine kao postao dužnosnik SDP-a pa je kao izišao iz Gonga. A država protiv koje rovare ih uzdržava. Demokraciju je ponekad teško podnijeti.

BO
Bojance
16:14 26.09.2019.

GONG nije nevladina lijeva organizacija, GONG je SDP-ova organizacija, nazovimo stvari svojim imenom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije