Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liječnički tim pregledat će pacijenticu i odlučiti ide li na put

Gimnazijska miss i odlikašica skuplja snagu za put po novi život

silvana
VL
23.11.2009.
u 17:40

Vladin zrakoplov koji je u Hannover trebao prevesti teško bolesnu Silvanu Novak danas je ipak ostao prizemljen. Put je zaustavila odluka Silvanina liječnika.

Vladin zrakoplov koji je u Hannover trebao prevesti teško bolesnu Silvanu Novak danas je ipak ostao prizemljen. Put je zaustavila odluka Silvanina liječnika.


Ona je glasila: putovanje je rizik jer ga pacijentica nije bi mogla podnijeti transportabilna. Nalazi su danas bili lošiji.

Odobrenje za put
Bio je to trenutak razočaranja za Silvanina supruga Silvija, ali i Silvanu. I u njoj se napokon probudila nada da će, usprkos teškoj dijagnozi i nestabilnom stanju koje često prelazi granice kritičnog, stići na liječenje matičnim stanicama iz pupkovine u njemačku kliniku.

Ostaje nada da će liječnička odluka sutra, nakon jutarnjeg pregleda, biti drugačija te da će Silvana dobiti odobrenje, zeleno svjetlo za put.

- Čekamo - kaže Silvio te, kao da se ipak malo opustio, nastavlja o svojoj supruzi:

- Neka se odmara i skuplja snagu, izborit će se. Uvijek je bila posebna. Znate da je bila najbolja učenica u osnovnoj i srednjoj školi?

 Bila je i miss gimnazije. Studirala je pravo i u isto vrijeme brinula se za nepokretnog oca. Kasnije je bila aktivna u Lions Clubu. Ma, sjajna je osoba. I tvrdoglava. Mali Leo, naš sinčić, je na nju.

Koliko je ta “tvrdoglava” žena, koja unatoč liječničkim preporukama nije željela prekinuti trudnoću, impresionirala javnost, najbolje govori podatak da je dosad za Silvanino liječenje prikupljeno 1.216.631,08 kuna.

Odbili uplate
- Otkad smo doznali da HZZO plaća tretman, čak smo i odbijali uplate i savjetovali donatorima da ne uplaćuju - kaže Silvio.

Zanimljivo, novac i dalje pristiže. Na pitanje što će biti s novcem, kaže:

- Novcem upravlja NC Lions Club Millennium iz Varaždina.

 Silvana je osnivačica toga humanitarnog kluba i oni su otvorili račun za nju. Imam potpuno povjerenje u njih. Kunem se da ni lipa neće nedostajati.

Ključne riječi

Komentara 4

BR
BrankoH
19:26 23.11.2009.

Zanima me koji to trust mozgova mora biti na jednoj vrpi da bi se donijela odluka: da to je osoba koja mora na lječenje u inozemstvo. Zar se mora čekati do stanja kad je i transport rizičan? Silvana, budi hrabra!! Nek te vode vjera i ljubav! Pobjedi bolest i ovaj sustav!

KA
Kakma
18:25 23.11.2009.

Draga Silvana zelim ti sve najbolje.Skupi snagu i ozdravi,to bi mi bila najdraza vijest.

NE
NenadK
07:45 24.11.2009.

Hajde djevojko, prebrodi oluju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije