Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJEŠNI

Gimnazija Karlovac opet ušla među 15 najboljih u Hrvatskoj

gimnazijalci
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
18.06.2010.
u 15:16

Od 171 gimnazijalca više od polovice testove je riješilo s više od 90 posto, a učenica Mateja Lukežić s rezultatom iz biologije najbolja je u Hrvatskoj.

Među petnaest najboljih gimnazija u Hrvatskoj nalazi se i karlovačka. Zahvaljujući rezultatima na državnoj maturi, nacionalnim ispitima i natjecanjima u 2009. osvojili su 10. mjesto, a po ukupnim rezultatima mature u 2010. su trinaesti.

Čekaju upis na fakultet

Maturu je pisao 171 karlovački gimnazijalac, a više od pola ih je matematiku, hrvatski i engleski jezik riješilo s više od devedeset posto!

– Prezadovoljni smo. Učenici koji su tijekom školovanja pokazali zavidno znanje odlično su napisali i maturu. Međutim, iznenadili su nas i oni koji su radili nešto slabije, ali im je sustav državne mature očito odgovarao. Veseli nas što se pokazalo da imamo zaista prave bisere, bolje rečeno dijamante znanja – kazao je ravnatelj Gimnazije Damir Mandić i naveo gimnazijalce koji su testove A razine riješili iznad 95 posto.

U hrvatskom jeziku briljirala je Valentina Furdek. S čak 98,33 posto matematiku je napisao Mario Kokot. Dino Guštin imao je 96,6 posto. Test iz engleskog jezika Helena Dobrosavljević napisala je za 97,83 posto. Slijede je Iva Ćos, Ana Starešinić, Andreja Grbić i Ana Magličić, koja je odlično riješila i fiziku. Helene Dobrosavljević potvrdila je da odlično poznaje i njemački jezik, koji je napisala za 97,05 posto. Sandra Rašić ostvarila je 97 posto. Gimnazijalci su izvrsno znanje pokazali i u izbornim predmetima. Mateja Lukežić biologiju je napisala za 99,21 posto i postigla najbolji rezultat u Hrvatskoj. Njezina kolegica Jasminka Horvat biologiju i kemiju riješila je sa 98 posto i druga je u državi. Luka Lesić treći je iz povijesti. Josip Grgurić fiziku je riješio 98,75 posto. U Gimnaziji su sretni što su se naporan trud i rad isplatili.

Školovanje stručnjaka

No, kažu da će zadovoljstvo biti potpuno tek kada budu poznati rezultati upisa njihovih učenika na fakultet.

– Još smo lani napravili naš školski program profesionalne orijentacije. Već sada znamo što ćemo i kako sljedeće školske godine raditi sa sadašnjim trećim razredima. Vrlo je važno napraviti sustav u kojem ćemo u četiri godine školovati učenike za fakultet koji će završiti i biti stručnjaci u tome – najavio je ravnatelj Gimnazije Damir Mandić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije