Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA U DOBOJU Premetačina Milovanovićeva stana

'Gavra' Milanović pobjegao 10 minuta prije policije

Autori: Ivana Mikulić, Fena
01.11.2008.
u 18:45

Željko Milovanović pobjegao je deset minuta prije policijske racije. U paničnom bijegu nije uspio ukloniti krunske dokaze iz svoga stana u Doboju koji ga povezuju s ubojstvom Pukanića i Franjića. Milovanović je osoba s kacigom koju su snimile nadzorne kamere ispred Nacionala.

– U Doboju je u petak pretreseno više objekata koje je koristio Željko Milovanović Gavra ili Crveni Vjetar, radi pronalaženja dokaza koji upućuju na njegovo sudjelovanje ili povezanost s ubojstvom I. Pukanića i N. Franjića u Zagrebu, potvrdio je u subotu Darko Ilić, šef Odjela za istrage u Specijalnom tužiteljstvu RS-a. Pretrese je obavila policija RS-a u sklopu suradnje s policijom RH, a pronađeno je više predmeta, dokumenata i fotografija. Ilić je precizirao da su na više lokacija pronađeni određeni predmeti i oprema koji ukazuju na opravdanu sumnju da je Milovanović sudjelovao u ubojstvima u Zagrebu.

– Pronađena je sofisticirana oprema za počinjenje takve vrste krivičnih djela, ručne radiostanice, motorole, sustav za navigaciju GPS te za praćenje osoba i objekata. Uz to, pronađena je i crna kaciga identična kacigi koju je koristila osoba kod počinjenja krivičnog djela u Zagrebu kada su usmrćeni Pukanić i Franjić – naveo je Ilić.

Pronađeno je i desetak mobilnih telefona s više SMS kartica koje se određenim krim-metodama mogu povezati s osobama koje su sudjelovale u pripremanju i izvođenju krivičnog djela. Pronađeno je više od 10.000 eura, u apoenima od 500 eura, te putovnica američke administracije Svjetskog centra za usluge, koji je dio vlade SAD-a, centra u Washingtonu, na ime Milanović Željko, iz koje je vidljivo da je ulazio u SAD.

– Naknadno će se provjeravati radi li se o falisficiranoj putnoj ispravi – dodao je Ilić.

Isti dan pokušano je i uhićenje Milovanovića, ali on nije bio na navedenim lokacijama u Doboju, iako je na tome području, po podacima MUP-a RS, boravio 31. listopada do 18 sati. Neslužbeno se saznaje da su pronađene i novine Blic od prije godinu dana, s naslovnom stranicom “Atentat na Dodika” (u podnaslovu naveden je Ž. Milovanović kao jedan od osumnjičenih), kao i da je Milovanović pobjegao policiji samo desetak minuta prije početka pretresa.


Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije