Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kod omiša

FOTO Pogledajte spektakularne fotografije iz zraka mosta iznad Cetine

Most iznad Omiša
Foto: Matko Begovic/PIXSELL
1/13
03.01.2023.
u 13:15

Predviđena dužina mosta iznosit će 152 metra, a vrijednost cijelog projekta jest 180 milijuna kuna

U tijeku je izgradnja mosta na kanjonu Cetine iznad Omiša. Projekt izgradnje mosta započeo je 2019. godine. Predviđena dužina mosta iznosit će 152 metra, a vrijednost cijelog projekta jest 180 milijuna kuna.

Predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić objasnio je u ožujku prošle godine da je projekt multimodalna platforma splitska aglomeracija, duljine 21,5 km, podijeljen u sedam faza, a osma je rekonstrukcija D8. "Unatoč svim izazovima, od pandemije, rata u Ukrajini, problema s dobavom materijala i eskalacijom cijena, svaki dan svjedočimo da naše investicije napreduju. Ovaj projekt bit će financiran sredstvima EU i očekujemo realizaciju u nekim prihvatljivim rokovima jer je ova trasa najopterećenija u Hrvatskoj", istaknuo je tada Škorić. 

"Cijeli projekt multimodalne platforme, čiji je dio ova dionica, bit će financiran i u sljedećoj financijskoj perspektivi EU", izjavio je Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture u ožujku prošle godine. Butković je istaknuo da će kompletna dionica od Omiša do Solina biti gotova do kraja 2025. godine, što ćemo financirati bespovratnim sredstvima.

Video: Pogled na gradilište mosta preko Cetine na omiškoj obilaznici

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar southman
southman
14:27 03.01.2023.

Most je genijalan. Skoro uopće ne narušava prirodnu vizuru iznad Omiša.

NO
nori
13:31 03.01.2023.

Još ga nisu spojili !!

ŠO
šolman
13:48 03.01.2023.

Fotografije od prije dva mjeseca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije