Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOD OMIŠA

VIDEO Pogledajte najnovije snimke čudesnog mosta koji se gradi iznad Cetine

U tijeku su radovi na postavljanju mosta preko Cetine kod Omiša
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/3
23.10.2022.
u 22:53

Projekt izgradnje mosta započeo je 2019. godine, a završetak radova očekuje se krajem 2022. ili početkom 2023. godine

U tijeku je izgradnja nevjerojatnog mosta na kanjonu Cetine iznad Omiša, a objavljene su i najnovije snimke koje pokazuju u kojem je stadiju gradnja.

Naime, projekt izgradnje mosta započeo je 2019. godine, a završetak radova očekuje se krajem 2022. ili početkom 2023. godine.

Predviđena dužina mosta iznosit će 152 metara, a vrijednost cijelog projekta je 180 milijuna kuna. YouTube kanal EdoStuff Aviation objavio je i nevjerojatne snimke impresivnog mosta iz zraka koji će se nalaziti 70 metara iznad Rijeke Cetine.

Sam projekt podijeljen je u sedam faza, a predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić još je krajem ožujka komentirao tijek radova.

- Unatoč svim izazovima, od pandemije, rata u Ukrajini, problema s dobavom materijala i eskalacijom cijena, svaki dan svjedočimo da naše investicije napreduju. Ovaj projekt bit će financiran sredstvima EU i očekujemo realizaciju u nekim prihvatljivim rokovima jer je ova trasa najopterećenija u Hrvatskoj.

Ključne riječi

Komentara 26

Avatar southman
southman
09:07 24.10.2022.

Predivan most. Gotovo da uopće ne narušava prirodnu vizuru.

VA
vapor
09:18 24.10.2022.

Most je čisti spektakl, jedva čekam lebdjeti iznad Cetine. a Goldštajni i slična kukavelj nega tiho pati.

AN
antes
11:21 24.10.2022.

'U tijeku je izgradnja nevjerojatnog mosta na kanjonu Cetine iznad Omiša....Čudesan most!" Tako se ovaj članak divi novom mostu preko Cetine u Omišu. Ali, postoji još veći i viši sličan most na riječkoj obilaznici. To je most nad kanjonom Rječine.. Dugačak je 208 metara na visini od 101 metra iznad korita Rječine. Otvoren je 1988. Gradila ga je Hidroelektra. Kako je tek taj most nevjerojatan, a i jako čudesan!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije