Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomozite mu

Floki luta Zagrebom i traži svog gazdu

Foto: Privatni albium
1/4
22.06.2017.
u 14:24

Kad je njegov vlasnik završio u bolnici, Floki je iz centra grada stigao do Novog Zagreba, ako ga vidite zovite Infocentar na 20-08-354

Floki nema dom, ali ima svog čovjeka kojeg slijedi u stopu. Obojica su beskućnici, možda je zato njihova veza još čvršća, imaju samo jedan drugog.

Flokijev čovjek, svi iz centra grada koji ga poznaju zovu ga Đuro, završio je prije nekoliko tjedana u bolnici. I nije to prvi put, no uvijek do sada njegov povratak Floki je čekao u gradskom skloništu. Ovaj put Floki je odlučio sam krenuti u potragu za čovjekom koji mu je sve na svijetu.

Zbunjen, izgubljen i preplašen stigao je tako i do Novog Zagreba. Kako, nitko ne zna odgovor na to pitanje. Viđen je u Dugavama, u Travnom, imao je i ogrlicu koja je u međuvremenu nestala s Flokijeva vrata. A on je nastavio svoj put, stigao je i u Klaru, a posljednjih dana, doznajemo, zadržavao se kod pečenjare u Oreškovićevoj, gdje su ga i hranili.

Iz bolnice se vratio i njegov vlasnik F. Š. S. (podaci u redakciji), a prva adresa na koju je otišao bio je Životinjski kutak. Nema čovjek više ništa, spaljeno mu je, priča, i mjesto na kojem je spavao. Ali Flokija mora vratiti. Kad je čuo da njegov pas sam luta gradom, ni trena nije razmišljao.

– Kud pas, tud i ja – rekao je i sam krenuo put Novog Zagreba. Nije ga zaustavila ni nevrijeme, nad gradom je upravo pljuštala kiša, padala je i tuča. Nije mogao čekati, jer njegov prijatelj je tamo negdje sam. Uzeo je ponuđeni kišobran, sliku svog prijatelja da može pitati prolaznike jesu li ga vidjeli i krenuo.

Vidite li Flokija, a njegov vlasnik zove ga Pimpek ili Mali, pokušajte ga zadržati, nazovite Infocentar Dumovec na 20-08-354. Pomozimo čovjeku i njegovom najboljem prijatelju da opet budu zajedno.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
02:29 28.06.2017.

Nadam se da ti je jasno da ne smiješ općiti sa svojom majkom.

BL
Blomberg
19:08 23.06.2017.

Zar mi nemamo u gradu "dom" za tkove siromasne zivotinje ?

DU
Deleted user
18:13 23.06.2017.

Dovedite ga meni da ga spoham.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije