Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRAĐANI ODSJEČENI

Evakuirano ugroženo stanovništvo iz zapadne Bosne: Najteže stanje u Bihaću i Bosanskoj Krupi

Uslijed izlijevanja rijeke Lim u općini Rudo u BiH ugrožena su četiri naselja
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/2
17.05.2023.
u 12:18

Stanje se pogoršava iz dana u dan zbog obilnih kiša koje nastavljaju padati, a situaciju dodatno otežavaju i podzemne vode

Nekoliko stotina objekata poplavljeno je, a ugroženo stanovništvo evakuirano u zapadnom dijelu Bosne zbog izlijevanja više rijeka, a stanje se pogoršava iz dana u dan zbog obilnih kiša koje nastavljaju padati. Najteže je stanje u Bihaću i Bosanskoj Krupi, gdje je uz objekte poplavljeno više prometnica pa su građani odsječeni.

Vode su se izlile u većem dijelu Bosanske Krupe, kao i u njezinu središtu, gdje su poplavljene brojne obiteljske kuće i zgrade. Stanje dodatno otežavaju podzemne vode. Evakuirani su svi građani u kritičnim područjima, izvijestili su iz tamošnjeg Kriznog stožera. Ceste su zatvorene za promet, a na svim kritičnim područjima u pripravnosti se nalaze čamci službe spašavanja. Na području Bihaća poplavljeno je 300 objekata, rekao je za Dnevni Avaz načelnik toga grada Elvedin Sedić.

On je istaknuo da se Una izlila, a najava novih padalina stvara dodatne brige. Na više mjesta grade se nasipi. U naselju Bukovlje u Velikoj Kladuši nekoliko kuća odsječeno je zbog vode. Zbog velike količine padalina lokalne službe spašavanja nisu u stanju pomoći ugroženome stanovništvu. Vlada Federacije BiH danas hitno zasjeda, a očekuje se donošenje odluka o pružanju pomoći poplavama ugroženom stanovništvu Bosanske krajine. 

VIDEO Hrvatska Kostajnica pod vodom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije