Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDAR NA INTERNET

Erdogan razmišlja o blokiranju Facebooka i YouTubea

Recep Tayyip Erdogan
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
07.03.2014.
u 08:51

Turski premijer odluku je obznanio nakon što su se na internetu pojavile kompromitirajuće snimke

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan razmišlja o zabrani Facebooka i YouTubea nakon ovomjesečnih izbora, prenosi Financial Times. Erdogan je namjeru obznanio u jučerašnjem razgovoru na televiziji, nakon što su se na internetu pojavile kompromitirajuće snimke njegovih privatnih razgovora.

Erdogan je rekao da će izbori pokazati kako Turci i dalje podržavaju njegovu Stranku pravde i razvoja (AK), unatoč snimkama, za koje tvrdi da su djelo sljedbenika Fethullaha Gülena, svećenika i bivšeg Erdoganova suradnika, a danas neprijatelja.

Nećemo dopustiti tim tvrtkama da zarobe naciju – rekao je Erdogan govoreći o Facebooku i YouTubeu, a na pitanje razmišlja li o blokiranju pristupa tim stranicama, odgovorio je potvrdno.

Turska je u razdoblju od 2007. do 2010. godine već blokirala YouTube po sudskom nalogu zbog snimki u kojima se navodno vrijeđa Mustafa Kemal Atatürk, utemeljitelj Republike Turske.

Među snimkama koje su procurile na internet je i ona objavljena jučer, na kojoj je Erdogan navodno od vlasnika novina uspješno isposlovao otkaz glavnog urednika, a samog vlasnika doveo je do suza. Erdogan tvrdi da su snimke pokušaj ucjene te kako su u nekim slučajevima krivotvorene. Tvrdi da su Gülenovi sljedbenici, kojih je mnogo i u državnom aparatu, stvorili paralelnu državu koja masovno provodi ilegalno snimanje.

Komentara 6

Avatar rokoprčina
rokoprčina
17:38 07.03.2014.

Ušli Turci jednom davno u Evropu.Znamo kako se završilo.

XA
xaron
20:18 07.03.2014.

Kako su u NATO nitko iz EU im ne prigovara zbog toga. Uostalom, nisu im prigovarali ni kad su 80-90 pobili 40000 Kurda. To ti je demokracija.

Avatar nijeminišta
nijeminišta
10:09 07.03.2014.

i oni bi u eu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije