Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

Epidemiolog Kolarić: 'U velikom smo riziku da bi stvar mogla izmaći kontroli'

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/2
23.08.2020.
u 19:26

Sustav je opterećen, imamo povećanu potražnju za testiranjima, to nije dobro i ne veseli me to čuti i nadam se da ćemo povećati kapacitete za testiranje, rekao je.

Epidemiolog i član savjeta Vlade Branko Kolarić poručio je kako se sada nalazimo u velikom riziku da bi stvar mogla izmaći kontroli ukoliko nećemo raditi sve ono što trebamo raditi.

Kolarić je, gostujući u emisiji RTL Danas, rekao kako je sustav opterećen i da nije dobro što se čekanje na rezultate produžilo s 24 sata i na tri dana. Na pitanje puca li sustav po šavovima, odgovorio je: 'Sustav je opterećen, imamo povećanu potražnju za testiranjima, to nije dobro i ne veseli me to čuti i nadam se da ćemo povećati kapacitete za testiranje'.

Rekao je i kako u zadnjih 14 dana imamo povećan broj zaraženi i kako zbog toga nisu sretni s epidemiološkom situacijom.

- Nismo sretni s epidemiološkim pokazateljima. Sada smo u velikom riziku da bi stvar mogla izmaći kontroli ako ne budemo ponovno napravili sve ono što trebamo raditi - dovoljno testiranja, izolacija pozitivnih i samoizolacija kontakata, a za sve građane fizička distanca. Tamo gdje se to ne može, nošenje maski - rekao je.

Dodao je kako na jesen očekujemo još veću vjerojatnost zaražavanja.

- Tada počnemo kihati kašljati radi drugih bolesti, zrak je suh jer ga isušujemo grijanjem i lakše se prenosi ovaj virus. Mi ćemo sad ponovno morati malo jače podići mjere i prilagoditi ih lokalno - kazao je za RTL Danas.

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
21:03 23.08.2020.

Na korak smo do toga, no ljudi ne vjeruju. I što više reći... „Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali mislim da za ovo drugo nisam siguran.” Albert Einstein

MA
Matrix5
20:40 23.08.2020.

Odavno je vec korona stozer i nase gospodarstvo koje se oslanja prvenstveno na turizam cca2,5 mj,izmaklo kontroli

DU
Deleted user
19:52 23.08.2020.

Nemoj tako! Ja sam rekao da je virus oslabio i da smo pobjednici. O čemu pričaš?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije