Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb

Bijesni ljudi pred Zavodom: Platili su test, a nalaz ne stiže tri dana

Zagreb: Kolona automobila stvorila se zbog povećanog broja testiranja osoba na koronavirus
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/6
23.08.2020.
u 13:45

Bijesni su jer sutra moraju biti u zemljama koje su i desetak sati vožnje udaljene, a još uvijek nisu dobili testove koje su platili

Pred Nastavnim zavodom za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" danas je situacija puno bolja nego što je bila jučer, nema dugih kolona za drive-in testiranje. No velike gužve posljednjih dana ostavile su svoje posljedice.

Naime, velik je broj onih koji su se testirali u petak, pa i u četvrtak - i još uvijek nisu dobili nalaze, javlja HRT. Najveći problem to stvara onima koji se zbog svog posla moraju vratiti u druge zemlje.

Bijesni su jer sutra moraju biti u zemljama koje su i desetak sati vožnje udaljene, a još uvijek nisu dobili testove koje su platili i to su nam danas tijekom izvještavanja ispred Zavoda jasno dali do znanja.

- Testirao sam se u četvrtak ujutro. Zovem jučer cijeli dan. Govore da su mi nalazi poslani. Nisam nikakvu poruku dobio od njih. Glupo je davati broj telefona kada se na telefon neće javljati. Radim u Italiji preko naše firme, znači plaćam porez. Rekao sam im, ja ću dobiti otkaz radi toga! Već sada sam trebao ući u Italiju! - govori nam jutros jedan od bijesnih građana koji su se došli testirati.

Problem je u tome što je kapacitet Nastavnog zavoda 500-tinjak, a ovih dana su uzimali i do 1000 briseva dnevno.

U Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević postoji PCR uređaj koji bi mogao analizirati i do 1400 uzoraka dnevno, pa će se zbog toga predstavnici ovih dviju zdravstvenih ustanova sutra sastati kako bi pokušali pronaći rješenje.

Ovdje možete pogledati što još kažu građani. 

Komentara 6

DU
Deleted user
15:54 23.08.2020.

Čemu to plaćanje da bi saznao da si prehlađen.Ok ako si već toliko g.up da to uradiš sutra se već možeš "zaraziti"

AA
Aartur
14:44 23.08.2020.

Koronavirus je za mlađe i radnosposobne ljude skoro bezopasan, ali zato ih je država natjerala da čekaju po cijele dane u kolonama za test za koji uopće nije sigurno koliko je pouzdan. Tako da ako neće patiti od Covida, patit će od stresa

BR
Branitelj2020
18:17 23.08.2020.

Hrvatski narode glasao si HDZ ili nisi izašao na izbore, što je isto. E pa sada kako ste glasali tako vam je sada. Izabrali ste uhljebnički kriminalni kartel zvan HDZ da vodi i dalje državu pa je sada normalno da oni pokupe novce a testove ne daju ih u roku od 24 sata već u roku od najmanje 72 sata a sve države traže za ulaz test ne stariji do 48 sati. Ovo kao da je Superhik iz Alan Forda organizirao. Bilo bi smiješno da nije vrlo vrlo tužno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije