Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUMNJA U KAZNENO DJELO

DORH ipak pokreće istragu protiv mladića koji je HGSS-ovca udario nogom

Mjesto gdje se dogodio divljački incident na Platku
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/6
07.02.2023.
u 12:03

Ostala dvojica boraca i driftaša, i po DORH-u, samo su 'drsko narušavala javni red i mir' kao i još dvoje prijavljenih; član HGSS-a i gost kafića

Iz riječkog DORH-a objavili su danas da pokreću istragu protiv 21-godišnjeg napadača za kojeg sumnjaju da je počinio kazneno djelo u slučaju Platak. Riječ je o jednom od trojice MMA boraca iz BMW-a koji su prije više od tjedan dana na skijalištu Platak, nakon driftanja automobilom u snijegu, napali člana HGSS-a koji je odbio pomoći izvući automobil iz snijega. U pomoć HGSS-ovcu su pritekli kolege i ostali gosti obližnjeg kafića nakon čega je nastalo naguravanja i tučnjava u kojoj su član HGSS-a i gost kafića zaradili ozbiljne ozljede koje su liječnici okarakterizirali kao lakše iako je snimka tučnjave koju je i javnost imala prilike vidjeti, pokazala da su ozljede koje je dobio član HGSS-a udarcem nogom u glavu ozbiljne i opasne. 

PU primorsko - goranska na temelju potvrde liječnika da se radi o lakšim tjelesnim ozljedama trojac MMA boraca prijavljuje za prekršaj naročito drskog remećenja javnog reda i mira, ali za isti, iako nešto blaži prekršaj, prijavljuje i još dvojicu napadnutih; jednog člana HGSS-a za kojeg se pretpostavlja da je riječ o Marku Andriću, šefu riječkog HGSS-a, te jednog gosta lokala. No, stručna i ostala javnost otvoreno se pita ovih dana je li moguće da mladić koji šakom, a potom nogom udara u glavu HGSS-ovca koji sjedi na podu i ne pruža nikakav otpor, može proći samo s prekršajnom, a ne kaznenom odgovornosti.

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, vezano za događaj na Platku, otvorilo istraživanje protiv 21-godišnjeg hrvatskog državljanina (2001.) zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju iz članka 118. stavak 1. u vezi članka 34. Kaznenog zakona - stoji u današnjem priopćenju DORH-a Rijeka kojim se otvara istraga po kojoj bi jedan od trojice MMA boraca prekršajno prijavljenih ipak mogao zaraditi kaznenu prijavu dok su ostala dvojica, i po DORH-u, tek 'naročito drsko remetila javni red i mir'.

VIDEO Snimka tučnjave na Platku ustupio nam je RTL

Komentara 7

Avatar Behemot
Behemot
15:21 07.02.2023.

Vojnik koji je u Slavonskom Brodu na identičan način udario mladića obučenog u Djeda Mraza krajem prošle godine se još uvijek nalazi u pritvoru. Zbog čega je Luka Tiriel Ambramović tako poseban da je Policija išla zataškati slučaj kako uopće ne bi došao na Sud ?!

Avatar HajdukLika
HajdukLika
14:12 07.02.2023.

Ma stvarno? DORH pokreće istragu? Što? Zar je i DORHU nakon toliko vremena sinulo, da se radi o teškom i nezakonitom djelu? Ma vidi ti našeg DORHA!

LI
liliZG
13:37 07.02.2023.

a njegovo ime i prezime je???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije