Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA GA TRAŽI MJESECIMA

Djed oteo osmogodišnju unuku iz Doma i odveo je u Srbiju, kaže da se ne planiraju vratiti

Zagreb: Završna ceremonija regionalnog natjecanja - Case Study Competition
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/2
20.10.2022.
u 16:07

Odmah nakon poziva koji je djed uputio Domu obaviještene su nadležne institucije te je 65-godišnjak kazneno prijavljen,a određen mu je i istražni zatvor, no Hrvatska mu policija već dva mjeseca nije ušla u trag

Odgojiteljica jednog Doma za djecu u Hrvatskoj u lipnju ove godine dobila je vrlo neočekivani telefonski poziv. "Dijete više vidjeti nećete. Mi smo otišli u Srbiju" priopćio joj je 65-godišnji djed štićenice, dodajući da je nazvao samo kako se u Domu ne bi brinuli.

Tog 19. lipnja djed je osmogodišnju unuku nakon dvosatnog druženja trebao vratiti u Dom u koji ju je Centar za socijalnu skrb smjestio kada je njezinim roditeljima 2021. oduzeto pravo na skrb. No umjesto toga, on je krenuo prema granici sa Srbijom koju je i prešao nešto prije 12 sati, piše Jutarnji list.

Odmah nakon poziva koji je djed uputio Domu obaviještene su nadležne institucije te je 65-godišnjak kazneno prijavljen,a određen mu je i istražni zatvor, no Hrvatska mu policija već dva mjeseca nije ušla u trag.

Beogradski Interpol saznao je da se dijete trenutno nalazi s majkom, bakom i djedom koji nemaju namjere vratiti ju u Hrvatsku. Njen je djed, hrvatski državljanin rođen u Srbiji, također rekao da se ne planira vratiti u Hrvatsku dok ne nastupi zastara kaznenog progona.

VIDEO: Ovaj je pas toliko opsjednut konjima da je naučio kako gledati videe na iPadu svoje vlasnice

 

Ključne riječi

Komentara 9

ZG
zg1985
16:33 20.10.2022.

jos jednom se pokazalo kakva smo banana drzava

KR
KrešimirToromanović
16:47 20.10.2022.

Sve je to sumnjivo i mutno, pocev od oduzimanja prava roditelja na djecu.

AN
Anchi369
01:15 27.10.2022.

Hvala dragom Bogu sto je djed uspio da dovede dijete majci. Samo zli ljudi mogu ovaj divan i junacki gest jednog dijeda napadati. A, što se tiče " bjedne" Srbije razumijem i taj kompleks niže vrijednosti. Neka did poživi štoo duže i nek svi zajedno uživaju u ljubavi, nadam se da će Srbija zaštititi svoje gradjane ( dijeda i devojčicu ) od monstruma koji bi je držali u nekoj rupi ili prodali za usvajanje. Hvala Bogu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije