Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koronavirus

Đikić: Nema potrebe za histerijom. Pandemija virusa je kontrolirana

Vukovar: Ivica Puljak i Ivan Đikić na manifestaciji Znanost za mlade
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/3
24.09.2020.
u 09:39

Kada se vrati jesen i s pojavom drugih respiratornih bolesti, situacija nam može biti kompliciranija i za to se vrijeme moramo pripremiti", rekao je Đikić

Znanstvenik Ivan Đikić sudjelovao je na prvom u nizu interdisciplinarnih znanstvenih skupova posvećenih koronavirusu, pod nazivom Advancement in Virology Research – an Opportunity to Improve International Impact of the University of Rijeka.

Đikić je rekao da su ove brojke posljedica ponašanja u proteklih mjesec dana.

"Virus je jako proširen u javnosti, po cijeloj Hrvatskoj, kad se vrati jesen i s pojavom drugih respiratornih bolesti, situacija nam može biti kompliciranija i za to se vrijeme moramo pripremiti", rekao je Đikić. "Cijepljenjem protiv gripe smanjit ćemo pritisak na zdravstveni sustav i osigurati više vremena za COVID-19", rekao je Đikić. Naglasio je da se moramo ponašati odgovorno.

"Javnost ne bi trebala biti zbunjena ako sluša autoritet. Ono što je slučaj je da mediji puštaju senzacionalističke naslove. Moraju postojati stručna tijela, povjerenje u Stožer se mora obnoviti", kazao je Đikić.

"Nema potrebe za histerijom. Pandemija virusa je kontrolirana, Pogledajte u Aziji, pogledajte u Hrvatskoj, broj će padati. Nepotrebna je histerija, nepotrebno je medijsko plašenje ljudi. Sve poruke na temelju činjenica šalju vam poruku mirnoće", dodao je Đikić.

Ključne riječi

Komentara 43

Avatar mofo
mofo
10:41 24.09.2020.

Pa ovaj mijenja misljenje svakih tjedan dana...

KO
komunikolog
09:52 24.09.2020.

Zar on nije pronašao lijek? Ili je kao i za sve ostalo skoro pronašao?

NI
niko63
12:08 24.09.2020.

E sad smo svi mirni kad nam ovaj bolesni narcis to objasni. Mene zanima da li se on sjeća što je govorio prošli put?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije