Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Operacija Grange

Detektivi koji traže Maddie trebali bi dobiti novu novčanu potporu: 'Policija očito ima tragove'

London: Roditelji Madeleine McCann na 6. godišnjicu od nestanka dali izjavu za medije
Foto: PA/PRESS ASSOCIATION
1/6
06.03.2024.
u 13:18

Prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova, financiranje je palo posljednjih godina s oko 300.000 funti u razdoblju 2018.-2021. na 110.000 funti za posljednju financijsku godinu

Detektivi koji traže Britanku Madeleine McCann, nestalu s tri godine u svibnju 2007., trebali bi dobiti potporu od 100.000 funti za pomoć u financiranju istrage. Od 2011. godine do sada, Metropolitanska policija je od vlade primila 13 milijuna funti. U vrijeme nestanka, McCann je bila na odmoru u portugalskom ljetovalištu Praia da Luz s roditeljima Kate i Gerryjem te bratom i sestrom. 

Zahtjev za daljnjim financiranjem od Ministarstva unutarnjih poslova uputila je Metropolitanska policija u ime Operacije Grange, jedinice koja ima zadatak pronaći Madeleine, navodi Daily Mail. Operaciju Grange pokrenula je 2011. godine tadašnja ministrica unutarnjih poslova Theresa May, nakon zahtjeva premijera Davida Camerona da britanski detektivi pomognu u potrazi. 

"Kate i Gerry nikada nisu izgubili nadu. Najvažniji im je pronalazak Madeleine ili ono što joj se dogodilo. Oni su vječno zahvalni službenicima iz Operacije Grange. Policija očito ima tragove ako je podnesen zahtjev za financiranje", rekao je izvor blizak obitelji. 

VEZANI ČLANCI:

Prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova, financiranje je palo posljednjih godina s oko 300.000 funti u razdoblju 2018.-2021. na 110.000 funti za posljednju financijsku godinu.

U lipnju 2020. godine, objavljeno je da je osuđeni silovatelj i pedofil Christian Brueckner (47) glavni osumnjičenik za otmicu i ubojstvo McCann. Njemački državljanin niti u jednom trenutku nije optužen za nestanak djevojčice i zanijekao je da je umiješan.

Tužitelji u Portugalu formalno su ga osumnjičili 2022. godine, nakon što je njegov žuto-bijeli kamper VW T3 Westfalia navodno uočen u blizini odmarališta Praia da Luz u Portugalu gdje je Maddie nestala. On trenutno služi nepovezanu zatvorsku kaznu u Njemačkoj zbog silovanja.

GALERIJA Srušen je posljednji trag bivšeg hotela Marjan u Splitu

London: Roditelji Madeleine McCann na 6. godišnjicu od nestanka dali izjavu za medije
1/13

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije