Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AVION NESTAO PRIJE 10 GODINA

Što se dogodilo s famoznim letom MH370? Malezija traži novu potragu

Avion zrakoplovne kompanije Lauda u preletu iznad Ždrelca
Sime Zelic/PIXSELL
03.03.2024.
u 15:35

Malezijski ministar prometa Anthony Loke najavio je novu fazu u potrazi za nestalim letom Malaysia Airlinesa MH370

Malezija poziva na novu potragu za izgubljenim letom Malaysia Airlinesa MH370, objavio je u nedjelju njezin ministar prometa, uoči desete obljetnice još uvijek nerazjašnjenog nestanka tog zrakoplova. Let MH370 Boeinga 777 s 227 putnika i dvanaest članova posade nestao je s radara tijekom leta iz Kuala Lumpura do Pekinga 8. ožujka 2014. godine. 

Malezijski istražitelji prvotno nisu odbacivali mogućnost da je avion namjerno skrenuo s kursa. Njegovi ostaci pojavili su se na obalama Afrike i otoka Indijskog oceana, neki potvrđeni, a neki pretpostavljeni. Malezijski ministar prometa Anthony Loke rekao je kako je američka tvrtka za istraživanje podmorja Ocean Infinity pozvana na razgovor o njezinom posljednjem prijedlogu, nakon dva neuspjeha onih prošlih. 

„Malezijska vlada predana je potrazi i ona se mora nastaviti”, naglasio je Loke na ceremoniji obilježavanja te tragedije u nedjelju. Kuala Lumpur je već angažirao Ocean Infinity 2018. kako bi pretražio jug Indijskog oceana, ponudivši američkoj tvrtki 70 milijuna dolara ako pronađe zrakoplov. 

POVEZANI ČLANCI:

FOTOGALERIJA Raskošna imanja u Hrvatskoj: Posjećivali ih velikani, a sada propadaju

Avion zrakoplovne kompanije Lauda u preletu iznad Ždrelca
1/41

Malezija, Kina i Australija ranije su u siječnju 2017. zaustavile dvogodišnju, 130 milijuna dolara vrijednu potragu. Loke je najavio da će Malezija razgovarati s Australijom o suradnji u ponovnom pokretanu potrage jednom kad prijedlog američke tvrtke dobije zeleno svjetlo malezijske vlade. Na letu je bilo više od 150 kineskih putnika, a njihova rodbina traži odštetu od Malaysia Airlinesa, Boeinga, proizvođača njegovog motora Rollsa Roycea te osiguravajuće kuće Allianz.

 

VIDEO Matea, najmlađa makarska volonterka ima 11 godina i spasila je stotine mačaka: Ljudi su zločesti i nemaju srca

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Aurel
Aurel
20:02 03.03.2024.

"Malezija traži novu potragu" - a OD KOGA to traži? od same sebe???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije