Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik poziva građane na pripreme za mogući rat

Chavez se sprema za rat s Kolumbijom

chavez
Reuters
09.11.2009.
u 14:29

Predsjednik Venezuele, karizmatični Hugo Chavez pozvao je građane da se pripreme na mogući rat sa susjednom Kolumbijom. Sve je započelo nakon potpisivanja vojnog ugovora između SAD-a i Kolumbije.

Predsjednik Venezuele, karizmatični Hugo Chavez pozvao je građane da se pripreme na mogući rat s susjednom Kolumbijom. Sve je započelo nakon potpisivanja vojnog ugovora između SAD-a i Kolumbije unatoč tomu što je u ugovoru jasno naznačeno da će se zajedničkim snagama isključivo boriti protiv narkomafije u Kolumbiji.

- Dužnost građana je da se spremi za rat - rekao je Chavez u tjednoj televizijskoj emisiji "Alo Presidente". Venezuela je po njegovim riječima spremna obraniti svoju svetu zemlju. Dođe li do sukoba, on bi se po njegovim procjenama mogao proširiti cijelim kontinentom.

Reakcija Kolumbije nije se dugo čekala. Vlada će o prijetnjama Chaveza obavijestiti Ujedinjene narode te od njih zatražiti pomoć. Vlasti su iz glavnog grada Bogote poručili da se prijetnjama treba pozabaviti organizacija američkih država (OAS) te Vijeće sigurnosti UN-a. Napominju da Kolumbijska država nikada nije poduzela nikakve neprijateljske radnje prema državama međunarodne zajednice, a kamoli prema susjedima.

Međudržavni odnosi Kolumbije i Venezuele pogoršali su se nakon što je kolumbijsko vodstvo Chaveza optužilo da opskrbljuje oružjem ekstremistički FARC koji je poznat po svojim otmicama. Nakon što su optužbe izašle u javnost, Chavez je povukao svog veleposlanika iz Bogote.

Ključne riječi

Komentara 19

RE
rezonancija
16:03 09.11.2009.

Poduzetnik..kakva je razlika s stajalista humanizma izmedju komunizma i fasizma ...apsolutno nikakva...ili opet americkoga vrlo vjesto prikrivenoga fasistickoga imperijalizma...ama bas nikakva...ameri su zapoceli 51 rat nakon drugoga svjetskoga rata ...vise od hitlera i to puno puno vise..

BP
Buakaw Por. Pramuk
16:21 09.11.2009.

Poceo je narod Venezuele shvacati tko je i sto je El Payaso Chavez, poceo je narod Venezuele shvacati da nerma nista od njegovog \"modernog\" socijalizma, nema hrane u trgovinama tj. mlijeka, brasna, palente(gledao uzivo neki dan), a kada su zeluci prazni, e onda niti nakaradni sustavi kakve El Payaso gura nemaju sanse. Ah da, ne zaboravimo da je cijena sirove nafte 79 dolara/barel, a to je za El Payasa i Venezuelu jako lose, posto je nafta jedino od cega zive. Ne mali broj puta je El Payaso zajedno sa islamskim klerima iz Irana naglasavao da bi cijena nafte trebala biti 200 dolara/barel. Pametnom dosta, a budalama koji podrzavaju ovog degenerika, ah sto je tu je.

RE
rezonancija
16:00 09.11.2009.

Inace ne volim komuniste i vidi se da je chavez udaren u glavu ali je u pravu...samo nacin na koji to radi previse lici na fidelov...i tu gubi jako puno podrske u svijetu...ameri vec stoljecima drze cijelu juznu ameriku u neimastini...sjetite se buma argentine koji su ameri naglo zaustavili jer time bi porasle cijene svih sirovina u juznoj americi a to amerima ne odgovara...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije