Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODEBLJI DOSJE

Česti gosti suda: Ubojica iz Splita krao slatkiše i vino, jedna od žrtava njegova brata bio bivši gradonačelnik

Split: Svijeće i cvijeće na mjestu ubojstva 22-godišnjeg mladića
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/9
26.02.2024.
u 10:24

Zbog ubojstva 22-godišnjaka u Splitu uhićena su dva muškarca, 31-godišnjak i njegov stariji brat (37).

Braća koja su privedeni nakon ubojstva 22-godišnjaka u Splitu bili su česti gosti tamošnjeg Općinskog suda. Mlađi brat, koji je osumnjičen za ubojstvo, osuđen je na uvjetnu kaznu od 10 mjeseci zatvora zbog krađe u trgovini u Ulici Ljube Karamana u Splitu.

Ukrao je nekoliko paketa Bajadere, bocu Plavca i dva pakiranja Nescafe. Dvije godine prije toga osuđen je jer se provozao na tuđem motociklu. Protiv starijeg brata vodilo se, pak, desetak postupaka na sudu, uključujući i onaj za krađu stvari iz dvorišta bivšeg gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, piše Dalmatinski portal.

Popeo se preko zida, dok mu je pomagač čuvao stražu na ulici, i ukrao dva produžna kabela, peraje te set alata. Šteta je procijenjena na tri tisuće kuna. Uglavnom je osuđivan na uvjetne kazne pa tako i u slučaju krađe torbice sa 100 eura i 300 kuna.  Prvo je prišao ženi na kolodvoru, prekoputa kuće i zamolio ju da mu da nešto novca. Ona mu je dala, a on je iskoristio priliku i uzeo joj torbicu. Šteta je bila 146 eura. U Ulici Domovinskog rata odvezao je tuđi moped, no policija ga je brzo pronašla i uhitila. 

Zbog toga je osuđen na šest mjeseci zatvora. Šarao je i po zgradi splitskog HNK, zbog čega je morao odraditi rad za opće dobro. Prije deset godina na fasadi kazališta je ispisao: "Punk is not dead" i "Daje se na znanje, pankeri će opet napraviti s*anje".

VEZANI ČLANCI:

Da podsjetimo, poplicijska uprava splitsko-dalmatinska objavila je u nedjelju nove informacije o ubojstvu 22-godišnjaka u Splitu. Kako policija ističe, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad uhićenom dvojicom muškaraca, 31-godišnjakom i 37-godišnjakom.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem 31-godišnjak se sumnjiči da je dana 24. veljače 2024. u 00:48 sati u Splitu, u ulici Mažuranićevo šetalište 1, na pločniku ispred hotela, a nakon verbalnog i tjelesnog sukoba s 22-godišnjakom, otišao u stan po nož te se potom vratio natrag na ulicu do 22-godišnjaka koji se udaljavao i zadao mu s nožem ubodnu ranu u predjelu desne strane prsišta nanijevši mu ubodnu ranu od koje je oštećeni 22-godišnjak u 01:20 preminuo u Kliničkom bolničkom centru Split.

Utvrđena je osnovana sumnja da je 31-godišnjak počinio kazneno djelo Ubojstva te je protiv njega podnijeta kaznena prijava nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu te je noćas iza ponoći predan policijskom pritvorskom nadzorniku.

Nadalje, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 37-godišnjak, sudjelujući zajedno s 31-godišnjakom u verbalnom i tjelesnom sukobu na ulici, a koji je prethodio ubojstvu 22-godišnjaka, počinio prekršaj iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te je priveden na Općinski prekršajni sud u Splitu", izvijestila je policija. 

VIDEO Uhićen 37-godišnjak koji je napao mlade u Splitu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije