Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIJELI GRAD TUGUJE

Otac ubijenog mladića u Splitu: 'Bio je predivno, krasno dijete'

Split: Svijeće i cvijeće na mjestu ubojstva 22-godišnjeg mladića
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
25.02.2024.
u 20:26

Mladić je stradao u noći na subotu. Kako je objavila PU splitsko-dalmatinska, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad uhićenom dvojicom muškaraca, 31-godišnjakom i 37-godišnjakom

"Bio je anđeo... Predivno, krasno dijete. I onda mi ga je on uzeo. Kako je to moguće da takva osoba uopće bude na slobodi? Gdje su bile institucije? Je li došlo vrijeme da netko preuzme odgovornost i počne raditi svoj posao", rekao je za 24sata otac mladića (22) koji je jučer ubijen u Splitu. Na splitskim Plokitama gdje je mladić i živio i gdje je sad zalijepljena njegova slika sugrađani od jučer pale svijeće i ostavljaju lampione. 

Mladić je stradao u noći na subotu. Kako je objavila PU splitsko-dalmatinska, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad uhićenom dvojicom muškaraca, 31-godišnjakom i 37-godišnjakom. "Provedenim kriminalističkim istraživanjem 31-godišnjak se sumnjiči da je dana 24. veljače 2024. u 00:48 sati u Splitu, u ulici Mažuranićevo šetalište 1, na pločniku ispred hotela, a nakon verbalnog i tjelesnog sukoba s 22-godišnjakom, otišao u stan po nož te se potom vratio natrag na ulicu do 22-godišnjaka koji se udaljavao i zadao mu s nožem ubodnu ranu u predjelu desne strane prsišta nanijevši mu ubodnu ranu od koje je oštećeni 22-godišnjak u 01:20 sati preminuo u Kliničkom bolničkom centru Split", objavili su danas. Utvrđena je osnovana sumnja da je 31-godišnjak počinio kazneno djelo Ubojstva te je protiv njega podnijeta kaznena prijava nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu.

Nadalje, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 37-godišnjak sudjelujući zajedno s 31-godišnjakom u verbalnom i tjelesnom sukobu na ulici, a koji je prethodio ubojstvu 22-godišnjaka, počinio prekršaj iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te je priveden na Općinski prekršajni sud u Splitu", izvijestila je policija. 

VEZANI ČLANCI:

"Moj klijent je uskratio obranu, odnosno branio se šutnjom. Određen mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. Doneseno je rješenje o provođenju istrage", kazao je za 24sata Darko Stanić, odvjetnik 31-godišnjaka.

FOTOGALERIJA 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar barba_arba
barba_arba
20:42 25.02.2024.

Iskrena sućut i mir vječni vašem sinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije