Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O Ponošu i u sabornici

Bulj traži Ćorićevu ostavku: Grmoja je još 1. travnja obavijestio Ministarstvo o spornom pozivu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
26.09.2019.
u 11:37

Insinuacije koje ste naveli, nisu utemeljene, to je sve što ću u ovom trenutku reći na tu temu – samo je kratko rekao ministar Bulju koji drži kako nije dovoljna ostavka direktora Ponoša

Ministar energetike i zaštite okoliša Tomislav Ćorić danas nije mogao izbjeći pitanja zastupnika o slučaju Ponoš-Kotarac iz Fonda za zaštitu okoliša ni u Saboru tijekom rasprave o prijedlogu zakona kojim bi se obeštetili radnici trgovačkog društva Plobest koji su bili profesionalno izloženi štetnom djelovanju azbesta. Mostov Miro Bulj pitao ga je hoće li podnijeti ostavku jer nije postupao po pitanju prijetnji direktora spomenutog fonda Dubravka Ponoša prema bivšem predsjedniku Radničkog vijeća u Fondu Mislavu Kotarcu.

– Insinuacije koje ste naveli nisu utemeljene, to je sve što ću u ovom trenutku reći na tu temu – samo je kratko rekao ministar Bulju koji drži kako nije dovoljna ostavka direktora Ponoša koji je u međuvremenu ponudio svoj mandat na raspolaganje, već traži i ostavku ministra. Mostovci su podsjetili da je Nikola Grmoja još u travnju pisao ministru o prijetnjama koje su se mogle čuti u audiosnimci koju je sam Ponoš neki dan pustio na svojoj konferenciji za medije, te da još nisu dobili odgovor na zastupničko pitanje, unatoč propisanim rokovima koji su davno istekli.

– Što se tiče vašeg referiranje na moje uplitanje ili neuplitanje u taj slučaj, Grmoja je pismo poslao 1. travnja ove godine, u Ministarstvo zaštite okoliša zaprimljeno je 3. travnja, zatraženo je odmah očitovanje direktora Ponoša, on ga je dostavio 11. travnja i temeljem toga 3. svibnja prijedlog odgovora uputili smo prema Vladi RH, dakle, poduzeli smo sve propisane radnje. Ne bih se više o tome referirao – rekao je Ćorić podsjetivši da traje rasprava o drugoj temi u sabornici.

Nikola Grmoja zatražio je stanku zbog ovog odgovora ministra kojim je, tvrdi, sad inkriminirao premijera Andreja Plenkovića.

– Ministar je rekao da je 3. svibnja odgovor proslijedio Vladi vezano uz skandal u Fondu, gdje sam ih upozorio na nepravilnosti i prijetnje direktora prema zaposleniku. Ako je istina ovo što ministar kaže, to bi značilo da je premijer zadržao odgovor da se ne bi ugrozila stabilnost koalicije s HNS-om, što pokazuje na koji način funkcionira ova trgovačka većina. Ne znam odakle hrabrost ministru Ćoriću ovako uvaliti premijera, očito je bitnije spasiti vlastitu kožu – naglasio je Grmoja.

Komentara 4

IV
IvoDivo
15:14 26.09.2019.

Drug panj ne razmišlja o svojoj ostavci, taj polupismeni krojač gaća bi politizirao. Jadna zemlja koju bi vodili ovakvi maloumni balvani

ST
starsandstripes
17:57 26.09.2019.

alkar bulj i njegov momak grmoja

ZM
zekoslav mrkva
12:07 26.09.2019.

1 aprila,tko da to shvati ozbiljno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije