Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grmoja u Saboru:

'Ministar i premijer bili su upoznati s prijetnjama i ništa nisu poduzeli'

Sjednica Sabora
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
25.09.2019.
u 10:48

Pitanje sam uputio ministru Ćoriću i premijeru Plenkoviću. Ne mogu reći da nisu obaviješteni, rekao je Grmoja

Mostov Nikola Grmoja najavio je danas tijekom iznošenja stajališta Klubova zastupnika u Hrvatskom saboru da će na Antikorupcijskom vijeću otvoriti temu o prijetnjama šefa Fonda za zaštitu okoliša Dubravka Ponoša bivšem predsjedniku Radničkog vijeća Mislavu Kotarcu. Naime, sam Ponoš jučer je na konferenciji za medije objavio audiosnimku njegova razgovora s Kotarcem na kojoj viče na njega objasnivši kako ga sad Kotarac tim tajno snimljenim razgovorom ucjenjuje.  

– Ja sam Kotarca upoznao u travnju ove godine i izvijestio me o prijetnjama koje dobiva od HNS-ova kadra Dubravka Ponoša. S obzirom na obavijesti koje sam primio, još u travnju sam postavio zastupničko pitanje, a odgovora na njega nema ni nakon pet i nešto mjeseci iako je rok za odgovor 30 dana. Pitanje sam uputio ministru Ćoriću i premijeru Plenkoviću. Ne mogu reći da nisu obaviješteni – rekao je Grmoja. Sad čuje, nastavlja, da i iz Ponoševe stranke HNS-a, ali i iz HDZ-a traže njegovu ostavku.

– Ne gospodo, ova priča nije završena. Sad otvaramo priču što ste sve radili u Fondu i priču odgovornosti ministra i premijera jer su bili upoznati s prijetnjama i ništa nisu poduzeli. Ovo samo pokazuje da je Hrvatska mala zemlja za veliku korupciju – primijetio je Grmoja. Predsjednik Sabora Gordan Jandroković kratko mu je poručio da je Vlada odgovorila na 90 posto zastupničkih pitanja.

HSU-ov Silvano Hrelja prigodu je iskoristio kako bi podsjetio na neispunjeno obećanje bivšeg ministra rada Marka Pavića da će se povećati cenzus za dopunsko zdravstveno osiguranje koji se nije mijenjao od 2004.

– Ova Vlada proizvodi siromaštvo, oni koji su dobili 10 kuna povišice mirovine moraju platiti 70 kuna mjesečno za dopunsko zdravstveno osiguranje. Pa ljudi što obnašate dužnost, što ste postali ministri, jel' vi vidite ljude, jel' vi vidite kako žive? Već četiri mjeseca u proceduri se nalazi moj Zakon o dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju kojim predlažem da se poveća cenzus za dopunsko osiguranje, da s 1939 kuna ide na 2340, a s 1516 po članu obitelji na 1830 kuna – naglasio je Hrelja. Predlaže da se svake godine cenzus usklađuje kako zbog 10 kuna povišice ili plaće ili mirovine ili primanja pomoći netko ne bi morao "ulijetati" u veće troškove.

SDSS-ova Dragana Jeckov upozorila je nužnost borbe protiv nasilja nad ženama.

– Statistika je više nego mračna, lani je u Hrvatskoj zabilježeno 535 kaznenih djela u kojima su žene bile žrtve obiteljskog nasilja, u prvih osam mjeseci ove evidentirano ih je 639. Nasilje nije stvar pojedinca, nije nešto što se događa nekom drugom, važno ga je prepoznati, ohrabriti žene da ga prijave, natjerati institucije da odrade svoj posao, o njemu treba javno govoriti, jer nasilje nad ženama je pošast koja žene jako pogađa i jako boli – rekla je Jeckov. 

Video: Konferencija za novinare Dubravka Ponoša

Ključne riječi

Komentara 5

ST
stefj
11:45 25.09.2019.

Evo, prvi puta da sam čuo od Marasa nešto pametno, bio je protiv uništavanja paušalnih obrta koje je najavila vlada, no u novinama ništa o tome. No to je u skladu s tekstovima koje su ove novine objavljivale gdje te obrtnika nazivaju lopovima... Ima ih nekih 40.000, znači po VL to je 40.000 lopova. Treba sve to satrti i posoliti da slučajno nešto slično ne izraste, sve njih treba van potjerati...

SA
sauchatomislav76
11:00 25.09.2019.

molim lijepo nikola,možeš sumnjati u plenkovića i ćorića,ali tom sumnjom ti dovodiš u opasnu poziciju moralne gromade koje drže guzicu plenkoviću i ćoriću-sauchu,puh,ronkadavora ivankovića,monsinjora kurečića,bozanića,biskupa barišića,gotovinu,zlatka dalića,pupovca. zar bi oni dopustili da netko nemoralan obnaša vlast..............dopušteno je sumnjati u plenkovića i ćorića,ali u ove moralne gromade-pa nisi nikola valjda otišao u ,,komunjare,, ,,masone,, ,,mrzitelje hrvatske i hrvata,, .pođi na ispovjed kod patera dalibora renića,ako ti odredi pokoru kod monsinjora kurečića ponizno je prihvati,sve za domovinu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije