Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REPOVI RATA Šef udruge logoraša ogorčen izjavom političara

‘Brat Slobodana Uzelca mlatio me u logoru’

23.01.2009.
u 21:04

Radoslav Bobanović, predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora, reagirao je na izjavu potpredsjednika Vlade RH Slobodana Uzelca zadarskom lokalnom dnevniku u kojem je Uzelac izjavio kako je zadovoljan time što kroz sve ove godine nitko od njegove obitelji nije zaprljao obraz.

Ništa kontra S. Uzelca
Bobanović kaže kako nema ništa protiv Slobodana Uzelca i njegove politike, ali ga je ta izjava uvrijedila jer tvrdi da ga je upravo Uzelčev brat Vujadin Uzelac premlatio u zatočeništvu. – Ja sam 21. rujna 1991. kao pripadnik rezervnog sastava MUP-a RH bio zarobljen u Kakmi, a prvi koji se sa srpske strane obrušio na mene bio je Vujadin Uzelac. Udario me i pao sam na pod, a dok sam ležao u polusvjesnom stanju, još me dva puta udario nogom – kazao nam je Radoslav Bobanović.

I on je čuo za neslužbenu informaciju u kojoj se navodi da je Vujadin Uzelac navodno bio osuđen u odsutnosti zbog oružane pobune i kasnije aboliran. Zadarski tužitelj Ivan Galović rekao nam je kako je Vujadin Uzelac 1993. godine osuđen u Splitu.

Iz ureda Slobodana Uzelca oglasili su se priopćenjem u kojem navode kako potpredsjednik Uzelac stoji iza svoje izjave te koliko je informiran, njegov brat, uz potporu brojnih svjedoka događaja, Hrvata i Srba, tražit će prostor za odgovor u tom listu u skladu sa Zakonom o medijima, a Bobanovića će tužiti sudu za bezočnu klevetu.

Bobanović žali
Radoslav Bobanović veli da mu je žao što je Uzelac dao takvu izjavu te da ga još više žalosti njegovo razmišljanje da se treba politički dokazivati.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije