Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Beogradski portal S Media tvrdi:

Boris Tadić pomilovao policajca koji je ubio Albanca na Kosovu

Boris Tadić
Reuters
11.01.2010.
u 16:16

Nakon što je Tadić iznio niz oštrih kritika pa i uvreda na račun Mesićeva pomilovanja Siniše Rimca, objavljeno je da je Tadić prošle godine pomilovao policajca koji je ubio kosovskog Albanca.

Beogradski portal S Media danas je objavio informaciju prenoseći agenciju Beta da je srbijanski predsjednik Boris Tadić, koji je iznio niz oštrih kritika pa i uvreda na račun hrvatskog predsjednika na odlasku Stjepana Mesića zbog pomilovanja Siniše Rimca, prošle godine u kolovozu potpisao pomilovanje Zorana Stanojevića (41), srpskog policajca koji je ubio Albanca Hajriza Brahimija i pokušao ubiti još dvojicu Albanaca u selu Račak na Kosovu 1999.

Nakon povlačenja srpske vojske i policije "potaknutog" NATO-ovim tromjesečnim bombardiranjem Srbije i Kosova, Stanojevića je, kako sam tvrdi, na prijevaru uhitila  kosovska policija, a 2002. pravomoćno je osuđen u Prištini na 15 godina zatvora. Kaznu je služio na Kosovu u zatvorima u Lipljanu i Kosovskoj Mitrovici gdje ga, kako tvrdi, "nisu tukli, ali su ga strahovito psihički mučili" da bi 2009. bio razmijenjen sa
skupinom srpskih zatvorenika za Albance i od tada služi kaznu u Prokuplju u Srbiji.

No, nedugo potom, u kolovozu prošle godine, srbijanski predsjednik Tadić ga je pomilovao i Stanojević je nakon šest godina zatvora pušten na slobodu.  Prema podacima predsjednikove službe za odnose s javnošću, Boris Tadić je za pet i pol godina mandata primio 1769 molbi za pomilovanje, pozitivno je riješio 159, a 52 su zahtjeva na razmatranju.

Tadić, navodi njegova služba za odnose s javnošću, najčešće daje pomilovanje za kaznena djela u prometu, ali je uvjet da kazneno djelo nije počinjeno u
alkoholiziranom stanju, da se osuđeni dobro vlada tijekom izdržavanja kazne i da ranije nije bio osuđivan te da kazneno djelo nije nastalo zbog bahate vožnje osuđenog. Pomilovanje se može dobiti i ako je osuđeni teže bolestan. No, ističe predsjednikova služba, Boris Tadić nikada ne daje pomilovanje osuđeniku ako je u prometnoj nesreći ozlijeđeno ili poginulo dijete.

Ključne riječi

Komentara 34

SM
sudo.m
16:34 11.01.2010.

Svaki komentar je suvisan!!!!!!!!!!!!!!!!!

OB
-obrisani-
17:18 11.01.2010.

11.01.2010. u 16:51h pp je napisao/la: srpska posla...samo još jedan dokaz licemjernosti i dvoličnosti...optužuju Mesića za nešto, a rade još gore...hvala Bogu da nismo više u državi s takvima E, ova ti je dobra! I ja dolazim ovde, nećeš verovati,i, samo kad me uhvati jugonostalgija. Tada čitam komentare ovdašnjih papaka, a to je hvala bogu više od polovine onih koji komentiraju, i jugonostalgija me istog trenutka prodje! Pomislim ito kao i vi: hvala dragom Bogu da ne moram sa ovakvima deliti otdžbinu!

MA
maretipe
21:49 11.01.2010.

Kako ste mogli gos Tadicu ZLOCINCA pomilovati.Tadicu previse slusas Sinove sa Manjace TROMEDU Lepog Micu Malog Kindu Momcila Mileta Dalmatinca SA Sajkacom.Ajme puka sam od nabrajanja.Tadija se igra sa vatrom mogao bi se spuriti kao i Sloba nema vise JNA da vam daje municiju i oruzlje logistiku ljustvo u ovom stanj Srbija nemoze voditi RAT ni protiv VOJVODINE ali to nekome ne ide u glavu ali oce u DUPENCE

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije