Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nadriliječništvo uzelo maha

'Boginja lažnih usana' uhićena u Hrvatskoj: 'Za par dana zarade do 100 tisuća eura i pobjegnu'

Liječnik
Pixabay
21.10.2021.
u 11:22

U Srbiji je Olgica Lončar poznata i pod nadimkom "Boginja lažnih usana", a u Slavonskom Brodu navodno je botoksirala Hrvatice "na crno".

U Slavonskom Brodu nedavno je uhićena Olgica Lončar (47) iz Srbije protiv koje je u toj zemlji već podnesena kaznena prijava zbog nadriliječništva. Od Kate Nujić, glasnogovornice PU brodsko-posavske, Glas Slavonije kako su policajci postupali sukladno zakonu o strancima, zabranjen joj je ulazak i boravak u Republici Hrvatskoj na dva mjeseca, nakon čega je odmah otišla. "Slijedi daljnji rad na otkrivanju počinjenih drugih prekršaja ili kaznenih djela koje je eventualno počinila 47-godišnjakinja", dodaju iz policije.

U Srbiji je Olgica Lončar poznata i pod nadimkom "Boginja lažnih usana", a u Slavonskom Brodu navodno je botoksirala Hrvatice "na crno". Hoće li neka od tih klijentica imati zdravstvenih problema, pokazat će vrijeme, s obzirom na to da su joj srpski carinici, kada se vraćala u Srbiju, na granici oduzeli lijekove sumnjivog podrijetla. Navodno su joj bočice hijalurona i botoksa u vrijednosti od oko 6000 eura, te oko 48.000 eura u gotovini, nakon čega je odvedena u zatvor.

Dr. sc. Željko Rotim, predsjednik Hrvatskog društva za estetsku medicinu (HDEM) Hrvatskog liječničkog zbora, kaže kako je rad "na crno" u estetskoj kirurgiji u Hrvatskoj prisutan već godinama.

- To je prava pošast. Ima jako puno takvih slučajeva i uhićena u Slavonskom Brodu nije jedina. Naprave preko Instagrama, koji je vrlo moćna društvena mreža, promociju, a mi stariji na taj medij baš i ne obraćamo pažnju. Njihov ključni izvor pacijenata je ta komunikacija preko Instagrama i drugih društvenih mreža i ide do te mjere da oni plaćaju "pacijentice" od 30 do 40 eura da dovedu nove. Napišu "taj i taj dan smo u tom gradu i u tom salonu, javite nam se u inbox". Na svojoj turneji znaju obaviti zahvate i na nekoliko stotina žena, od kojih bar 10 posto ima komplikacije. Onda te žene dođu k meni ili odu u hrvatske bolnice, kada se radi o najgorim komplikacijama, te se liječe na račun hrvatskog zdravstva. Kada dođu k nama, pitaju nas "zašto nešto ne napravite?", a moje je pitanje "zašto uopće idete k takvima, a ne k nama koji smo vrhunski obrazovani?" - kaže dr. sc. Željko Rotim. Dodaje kako nije stvar ni u novcu, jer i nadriliječnici ne obavljaju ništa besplatno.

- Takvi nadriliječnici zarade za nekoliko dana po 50 tisuća ili 100 tisuća eura u jednoj turi, za pet do šest dana koliko budu u Hrvatskoj, sjednu u automobil i odnesu novac preko granice. Nitko od ovoga ne bi ni pravio veliki problem da se nisu pojavile brojne komplikacije kod pacijentica. Veliki je problem što nitko ne zna s kojim ilegalnim proizvodima rade, koje nabavljaju "na crno". Imate i u Hrvatskoj medicinskih sestara i kozmetičarki koje obavljaju estetske zahvate i sve se to otelo kontroli. Svakako bih htio reći da je Državni inspektorat napravio veliki posao i svaka mu čast, pomogao nam je. Mi kao stručno Hrvatsko društvo za estetsku medicinu Hrvatskog liječničkog zbora o tome pričamo već dvije, tri godine, ali oni su se sada uključili i odmah reagirali - kaže predsjednik HDEM-a i ističe kako je nadriliječnika, odnosno osoba koje rade estetsku kirurgiju pun Zagreb, ali i Split. Posljedice nestručnog rada nadriliječnika su brojne komplikacije koje dovode do teških posljedica za pacijentice, od stvaranja neprirodnih izbočina i udubina na licu do nekroza.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije