Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oštre reakcije sugrađana

Obitelj preminulog zgrožena izjavama Banožića o smrtnoj nesreći: 'To što je rekao je sramotno!'

Zadar: Ministar Banožić sudjelovao na obilježavanju 31. obljetnice ustrojavanja 9. gardijske brigade Vukov
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/5
20.05.2024.
u 20:27

Mještani Privlake, gdje je Šarić podrijetlom, nisu željeli komentirati slučaj, iz poštovanja prema obitelji. Ipak, jedan od njih istaknuo je da je Šarićev brat bio vidno ljut zbog Banožićevih izjava.

Obitelj Gorana Šarića (41), koji je tragično preminuo 11. studenoga prošle godine nakon sudara s terencem tadašnjeg ministra obrane Marija Banožića, zgrožena je izjavama bivšeg ministra o okolnostima nesreće. Banožić, kojem prijeti osam godina zatvora, nedavno je izjavio da je Šarić izazvao nesreću prelaskom u njegovu voznu traku.

"To što je rekao je sramotno i prevršilo je svaku mjeru. Trenutno se konzultiramo s odvjetnikom i rješavat ćemo to na sudu," rekao je član obitelji pokojnog Šarića, a odvjetnik obitelji Hrvoje Šutalo dodao da obitelj još nije spremna javno istupiti, ali razmatraju daljnje korake, piše Jutarnji.hr. 

Banožić je u prvom medijskom istupu za RTL tvrdio da je Šarić kriv za nesreću, dok Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima navodi suprotno. Prema optužnici, Banožić je vozio neprilagođenom brzinom, započeo pretjecanje u nepovoljnim uvjetima i udario u vozilo iz suprotnog smjera, uslijed čega je Šarić preminuo na mjestu nesreće.

VEZANI ČLANCI: 

"Okrivljeniku se stavlja na teret da je vozio neprilagođenom brzinom i da je započeo pretjecanje skupa vozila (tegljač s priključnim vozilom) odnosno prešao vozilom na lijevu stranu kolnika namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera iako je bila smanjena vidljivosti zbog magle i smanjena preglednost zbog tog skupa vozila koje se kretalo ispred njega u istom smjeru. Tereti ga se da je započeo pretjecanje iako prometna traka nije bila slobodna na dovoljnoj udaljenosti kako bi mogao sigurno izvesti pretjecanje uzimajući u obzir brzinu kretanja svog vozila i vozila koje je pretjecao. Okrivljenik je, tereti ga se, uslijed opisanog, na lijevoj prometnoj traci prednjim dijelom svog vozila udario u prednji lijevi dio teretnog vozila koje se kretalo iz suprotnog smjera pri čemu je 41-godišnji vozač tog vozila preminuo na mjestu nesreće zbog zadobivenih višestrukih ozljeda", naveli su iz ODO-a u Vinkovcima u svom priopćenju.

Mještani Privlake, gdje je Šarić podrijetlom, nisu željeli komentirati slučaj, iz poštovanja prema obitelji. Ipak, jedan od njih istaknuo je da je Šarićev brat bio vidno ljut zbog Banožićevih izjava.

U Vinkovcima, reakcije sugrađana na Banožićeve izjave bile su oštre. "Nevjerojatno je da netko tako nešto izjavi unatoč svim dokazima. Gadljivo," rekao je Drago, dok je Stanko dodao: "Nesreće se mogu dogoditi svakome, ali zato imamo sudove da utvrde odgovornost. Vidjet ćemo kako će se sve rasplesti.", piše Jutarnji.hr. 

>>> FOTO Putem Vele Luke: Danas iz Splita prvi put isplovljava Jadrolinijin trajekt 'Oliver'

Zadar: Ministar Banožić sudjelovao na obilježavanju 31. obljetnice ustrojavanja 9. gardijske brigade Vukov
1/26

Komentara 15

Avatar Zoran Kociper
Zoran Kociper
03:07 21.05.2024.

Realno, svakome se može dogoditi prometna nesreća, sa smrtnom posljedicom također. Na sudu je da odvaže dokaze i odmjeri kaznu ako postoji dokazana krivnja i po tome je ovaj nakaradni lik zaštićen presumcijom nevinosti. Međutim, banožićev slučaj nije kao drugi, dapače, ovaj slučaj ima nekoliko neuralgičnih točaka koja ga izuzimaju iz potonjeg stanja. naime, prvo, bio je ministar obrane (daleko odgovorniji od ministra, ne znam, šumarstva etc.) što ga je obvezalo da nakon oporavka osobno izrazi sućut obitelji i javno se ispriča za svešto je bilo (uz opasku: do sudskog epiloga to je ljudski, pristojno), ali što ON NIJE učinio; drugo, prema informacijama iz novina itd., vozio je nedopušteno prepravljen auto ( a što policija ni DO nisu spomenuli kao relavantan faktor), čime je povećao odgovornost za predmetnu nesreću; treće, policija i DO ponašali su se svo vrijeme kao da su odvjetnici Banožića, a ne institucije države; četvrto, ovo zadnje, njegov istup je dno dna, je protiv svega što civilizirani čovjek suočen za možebitnim kaznenim postupkom smije i mora učiniti jer prebacivanje odgovornosti na poginulog u nesreći je van svake zdrave pameti i to bez obzira na stanje poginulog dok je sudjelovao u prometu prije nesreće (istinu mora utlvrditi sud). Nažalost, Milanović je imao pravo u vezi ovog bivšeg ministra. Ovakvim ponašanje razotkrio je svo svoje zlo, bešćutnost i pomnjakanje karaktera i morala.

KU
Kujttim
21:44 20.05.2024.

Banožić je 6 mjeseci čekao prođe predizborna kampanja, pa onda da se formira saborska vladajuća većina, istog dana istupa u medijima s potpuno nakaradnim konstrukcijama- Neka se na sudu brani kako hoće, ali ne smije svojim izjavama nanositi dodatnu bol obitelji poginulog. Kada bivši ministar koristi javne medije na način da optužuje poginulog, onda je to pritisak na sud.

LE
Levanto
21:47 20.05.2024.

Ovako se ponašaju drznici koji računaju na svaku potporu nečastivih iz svojeg miljea.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije