Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZNATNA ŠTETA

Dogovorile se i krenule u pohod po Dubravi: U samo nekoliko sati provalile u tri kuće

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
03.10.2021.
u 15:39

Od ukupno devet kaznenih dijela, tri su provale počinile u istom danu. U jednom kaznenom djelu s njima je bio za sada nepoznati počinitelj

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjom i 41-godišnjom bosanskohercegovačkom državljankom zbog sumnje u počinjenje devet kaznenih djela teške krađe, od kojih su dva ostala u pokušaju te jednog kaznenog djela krađe u pokušaju.

Sumnja se da su od početka kolovoza do početka listopada 2021. godine, po prethodnom dogovoru s unaprijed stvorenom namjerom ostvarivanja protupravne imovinske koristi, prilazile obiteljskim kućama, uglavnom na području Dubrave, nasilno otvarale vrata ili prozore, ulazile pa otuđivale novac i nakit. 

Od ukupno devet kaznenih dijela, tri su provale počinile u istom danu, dok je u jednom dijelu s njima bio za sada jedan nepoznati počinitelj.

"Nadalje se sumnja da je 41-godišnjakinja krajem svibnja 2021. godine sama počinila kazneno djelo krađe kad je također na području Dubrave s istim ciljem ostvarivanja protupravne imovinske koristi ušla u otključanu obiteljsku kuću u kojoj je otvarala ladice i ormare, a u čemu je uočena od vlasnice pa se ništa ne otuđivši dala u bijeg. Nedugo po izlasku iz kuće osumnjičena je na ulici uhićena po policijskim službenicima te privedena u službene prostorije", navodi policija. 

Nastala materijalna šteta iznosi oko 60.300 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 41-godišnjakinja je predana pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavljeno je nadležnom državnom odvjetništvu, dok je prijava protiv 22-godišnjakinje podnesena redovnim putem.

VIDEO: Napokon dočekali: Za pet dana počinje sanacija 130 vrtača, otkriveno kako će ih zatrpati

Komentara 5

MO
modovisisajteMaraschino
16:18 03.10.2021.

uvijek je sa njima nepoznati počinitelj, samo što ih čeka u autu ili u birtiji...

LI
Lisac
23:55 03.10.2021.

Da nisu manjina

YE
yelloman
01:49 04.10.2021.

Provalnici mogu jedino provaljivati u kuće zbog nakita i novca i eventualno umjetnina. Drugo se više ne isplati krasti jer ništa ne vrijedi. Nekad su se u provalama otudjivali TVi video i CD playeri HiFi linije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije