Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog prosvjeda u BiH

Blokiran teretni promet na izlazu iz Hrvatske

granični prijelaz
Foto: Ilustracija: Ivica Galovic/PIXSELL
15.01.2015.
u 14:25

Iz Policijske uprave brodsko-posavske upozorili su kako će prosvjed utjecati i na blokiranje teretnog prometa na izlazu iz Hrvatske na graničnim prijelazima Slavonski Brod, Stara Gradiška i Slavonski Šamac

Autoprijevoznici iz Bosne i Hercegovine blokirali su u četvrtak teretni promet u Gradišci, Brodu, Šamcu, Rači i Karakaju. Oni tako žele izraziti nezadovoljstvo Pravilnikom o uvjetima za izdavanje licencija i kvalifikacijske kartice vozača, koji je stupio na snagu početkom ove godine.

Prijevoznici traže stavljanje izvan snage za njih spornog pravilnika. Iz Udruženja prijevoznika za unutarnji i međunarodni transport Republike Srpske poručili su kako će do daljnjeg držati pod blokadom carinske terminale i granične prijelaze koji se nalaze na teritoriju ovog entiteta. U spomenutim je gradovima više od stotinu kamiona raspoređenih na nekoliko lokacija, a putnički promet nije blokiran. Iz Policijske uprave brodsko-posavske upozorili su kako će prosvjed utjecati i na blokiranje teretnog prometa na izlazu iz Hrvatske na graničnim prijelazima Slavonski Brod, Stara Gradiška i Slavonski Šamac.

Granična policija pratit će stanje uz istovremenu koordinaciju sa službenicima granične policije BiH. – Ovisno o stanju prometa na graničnim prijelazima i prilaznim cestama, policija će pravovremeno izvješćivati HAK i medije uz obavijest javnosti o alternativnim pravcima, kako ne bi dolazilo do stvaranja velikih kolona teretnih vozila na državnim cestama koje vode prema graničnim prijelazima – javljaju iz PU Brodsko-posavske.

>> Uspostavljen teretni promet na Bajakovu i Tovarniku

Komentara 1

JA
james49
16:36 15.01.2015.

To su Pepeljugini glasači.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije