Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićen 40-godišnjak

Bježao u vozilu s krivotvorenim pločicama pa pokušao pregaziti policajca

Policijska akcija usmjerena na pješake i vozila provodi se tijekom jutra na području Šibenika
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
28.03.2022.
u 12:41

Vozač je pokušao pobjeći tako što je skrenuo na makadamsku cestu između mjesta Trenkovo i Alilovci, gdje u jednom trenutku nije mogao nastaviti vožnju jer je vozilom ušao u kanal

Policija je uhitila 40-godišnjaka koji je najprije bježao u vozilu s krivotvorenim pločicama, a zatim pokušao pregaziti policajca. 

Policijski službenici dovršili kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Velike kojeg se sumnjiči da je počinio kaznena djela prisile prema službenoj osobi i krivotvorenja isprave. 

Kako se navodi u priopćenju PU požeško-slavonske, u četvrtak 24. ožujka oko 15.20 sati u mjestu Novi Mihaljevci službenici mobilne jedinice prometne policije su prilikom nadzora prometa, davanjem svjetlosnih znakova (plavom bljeskalicom iz vozila) pokušali zaustaviti osobni automobil marke Volkswagen požeških registarskih oznaka kojim je upravljao nepoznati muškarac. 

Vozač je pokušao pobjeći tako što je skrenuo na makadamsku cestu između mjesta Trenkovo i Alilovci, gdje u jednom trenutku nije mogao nastaviti vožnju jer je vozilom ušao u kanal. 

- Kad su mu se policijski službenici pokušali približiti naglo je nastavio vožnju te u cilju bijega i sprječavanja policijskih službenika u vršenju službene radnje pokušao pregaziti policijskog službenika – piše u policijskom priopćenju. 

Nakon što su ga policajci sustigli i uhitili, utvrđeno je da je automobilom upravljao 40-godišnjak, a da se na vozilu nalaze nepripadajuće registarske pločice. 

Osumnjičenik je predan pritvorskom nadzorniku, a zatim uz kaznenu prijavu radi ispitivanja predan Općinskom državnom odvjetništvu u Požegi.

Protiv njega slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu. 

>> VIDEO Strašna tragedija u Švicarskoj: Peteročlana obitelj skočila sa 7. kata zgrade nakon što im je na vrata došla policija


 
Ključne riječi

Komentara 1

RA
rasturaljka
12:43 28.03.2022.

Nema logike. Ako je pokusao pregaziti pajkana onda ga je i jurio , a nije bjezao od pajkana. Zato mu treba dupla kazna, jer je promasio pajkana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije