Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON 16 GODINA

Bivši karlovački gradonačelnik i župan Damir Jelić istupio iz HDZ-a

Karlovac: Konferencija za medije Stožera civilne zaštite Karlovačke županije
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/2
11.02.2021.
u 11:27

Njegov odlazak iz stranke Nada Murganić tumači kao još jednu u nizu Jelićevih odluka u smjeru potpunog povlačenja iz politike

Damir Jelić, bivši karlovački gradonačelnik i župan te šef gradske i županijske organizacije HDZ-a, istupio je iz stranke nakon 16 godina članstva, potvrdila nam je danas predsjednica Županijskog odbora HDZ-a Nada Murganić.

Podsjetimo, Jelić je prošle godine dao ostavku na funkciju župana, a potom i na čelno mjesto u županijskoj organizaciji HDZ-a, što je obrazložio zdravstvenim razlozima.

Njegov odlazak iz stranke Nada Murganić tumači kao još jednu u nizu Jelićevih odluka u smjeru potpunog povlačenja iz politike.

– Odlazak iz članstva motiviran je zatvaranjem jednog životnog razdoblja, budući da se Jelić namjerava posvetiti obiteljskom životu i svojoj profesiji – kazala nam je Murganić, uz dodatak kako žali zbog Jelićeve odluke jer je, kaže, riječ o vrijednom članu koji je stranci dao velik doprinos.

Murganić cijeni i činjenicu da se Jelić iz članstva u HDZ-u ispisao diskretno, bez javnih istupa, no u stranačkim kuloarima posljednjih se dana moglo čuti kako Jelić zapravo traži put za novi politički angažman, mimo HDZ-a.

Naši izvori tvrde da je posljednjih mjeseci viđan s dužnosnicima Domovinskog pokreta i Mosta, iz čega su zaključili da se razgovaralo o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima u svibnju. Murganić, međutim, ne očekuje takav razvoj događaja.

– Sigurno je da su politička kretanja pred izbore živahna i vjerujem da su Jeliću prilazile druge stranke, no iz naše komunikacije zaključila bih da se on više neće politički angažirati – kaže Murganić o bivšem stranačkom kolegi koji se u međuvremenu prijavio na natječaj za profesora hrvatskog jezika u karlovačkoj gimnaziji u kojoj je radio prije ulaska u politiku.  

 

Ključne riječi

Komentara 10

UM
Umjereni
11:42 11.02.2021.

Nisam znao da je posvećivanje obitelji u suprotnosti s makar pasivnim članstvom u nekoj stranci ali u i oko hdz-a je sve moguće.

Avatar drug Joža
drug Joža
11:45 11.02.2021.

E jeste našli kog ćete pitati, Murganić ne zna tko joj glavu nosi, mogli ste potražiti komentar od nekoga prosječno inteligentnog u hadezeu...znam, ne kažem da je lako pronaći tamo takvu osobu ali mogli ste bar pokušati.

ZM
zekoslav mrkva
14:54 11.02.2021.

i ja bi,natovaril se za 2-3 generacije i bokić

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije