Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lokalni izbori

HDZ-ov Davor Filipović u utrci za Zagreb: 'Šaljemo u utakmicu najbolje što imamo'

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba, Davor Filipović, obratio se medijima
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/6
10.02.2021.
u 17:36

Javnosti najzanimljiviji nadolazeći izbori su upravo oni za gradonačelnika Zagreba gdje se Milan Bandić bori za još jedan mandat.

Na današnjoj sjednici Gradskog odbora HDZ-a Zagreb donijela se odluka o kandidatu stranke za zagrebačkog gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima.  Kandidat za gradonačelnika iz redova HDZ-a će biti Davor Filipović. Podsjećamo, riječ je o zastupniku koji je već ranije poznat po svojim kritikama aktualnog gradonačelnika Milana Bandića. 

VIDEO: Konferencija za medije, snimila: Petra Balija

- Stara poslovica kaže da kad se pogleda unazad, sve se dobro vidi. Da nije bilo HDZ u gradu Zagrebu, naši građani u Brezovici imali bi kompostanu - istaknuo je Filipović na početku te je nabrojao neke od projekata u gradu koji su sufinancirani iz europskih fondova..

 Istaknuo je kako je deset sekundi potresa dovelo do deset godina obnove, te je pozvao građane da mu daju podršku.  

- Čestitam svim članovima HDZ-a što su izabrali tako dobrog kandidata - kazao je premijer Plenković. Naveo je kako je impresioniran njegovom ambicijom i motivacijom. 

Upitan zašto nije  Mislav Herman kandidat, već je Filipović: - Odluka je gradskog odbora da je Filipović najbolji kandidat. Mislav Herman će i dalje biti u Gradskoj skupštini. Dobar su tim. Šaljemo u utakmicu najbolje što imamo. 

Filipović je komentirao i svoje protukandidate. 

- Imamo s jedne strane čovjeka koji je tu preko 20 godina i koji je poslao građanima nakon razornog potresa poruku da su oni krivi. Pogledajte vi Tomaševića!  Ja ga osobno cijenim, ali kakav je on sustav vodio. Ja nudim potpuni zaokret u financijama grada Zagreba jer bez toga nemamo potpuno obnovu. Ljudi se trebaju ponositi da žive u Zagrebu - kazao je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba. 

Na pitanje zašto Vanđelić nije kandidat, premijer je kazao da se to njega treba pitati. 

10.02.2021., Zagreb - Nakon sjednice Gradskog odbora HDZ-a Zagreb na kojoj se donijela odluka o kandidatu stranke za zagrebackog gradonacelnika na predstojecim lokalnim izborima premijer Andrej Plenkovic, predsjednik gradskog HDZ-a Mislav Herman, i kandidat za gradonacelnika Davor Filipovic obratili su se novinarima. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

- Oporba ponavlja tezu o Bandiću. Građani su podržali HDZ na prošlim izborima - nadometnuo je Plenković. Dio oporbe je nazvao i 'anarhistima'. 

Premijer je komentirao i moguće popuštanje mjera. 

- Ima nekoliko slučajeva britanskog virusa. Nastojat ćemo zaštiti Hrvatsku s režimom na granici. Gledamo što se događa i u drugim zemljama. Sve što budemo donosili bit će zdravorazumski - kazao je i dodao je: - Mislim da u ovim okolnostima treba nagraditi naše građane koji su pokazali veliku dozu strpljenja i odgovornosti, te koji su razumjeli da smo u okolnostima u kojima je trebalo uvesti restriktivne mjere. Podsjećam, naše mjere su blaže nego u drugim zemljama. Razmišljamo o nekim opcijama, njih ćemo predstaviti sutra na Vladi. 

VIDEO:Pogledajte kako se pripremala spektakularna izložba Hrvatska svijetu

Ključne riječi

Komentara 59

TH
theo
17:42 10.02.2021.

pro forma kandidat

ZA
!zagreb!
17:42 10.02.2021.

Gospodin uopće nije poznat, a još manje poznat po kritiziranju Bandića.

LU
Ludwik
17:55 10.02.2021.

Nakupac Bandić jednom konferencijom za novinare sa sobom u Remetinec može povući hrpu HDZ i SDP-ovaca... Zato mu ni jedni ne suprostavljaju ozbiljnog kandidata niti ga smiju maknuti sa funkcije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije