Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVATKO IMA SVOJU TAKTIKU

Bitka za Afriku: Tri svjetske sile vode novi hladni rat

01.05.2023.
u 16:57

Pojedini afrički političari unajmljivali su i francuske, britanske ili izraelske skupine, ali Rusi ih danas, iako nisu jedini koji ondje djeluju, sve više istiskuju. Kada je riječ o Wagneru, zna se da djeluje u Libiji, Sudanu, Mozambiku, Madagaskaru, Srednjoafričkoj Republici i Maliju. Svakoj od tih zemalja zajedničko je da su osiromašene, da je u njima nestabilna politička klima, da su usred oružanog sukoba te da ih je preplavio val terorističkog (džihadističkog) nasilja, ali su, s druge strane, bogate naftom, zlatom, dijamantima, uranom i manganom

Ključne riječi

Komentara 5

V0
Vlaskoulicanec4.0
07:52 02.05.2023.

I dok su Ameri izvozili vlastito poimanje demokracije i time uništili puno zemalja koje su nakon toga.potonule u rat i nasilje, Kinezi i Rusi su u Africi gradili ceste, bolnice, pruge, tvornice, rudnike, ... Stoga Ameri više nigdje nisu dobrodošli.

UJ
ujna
10:06 02.05.2023.

Amerima nije dosta Afrike i bliskog istoka, sada su i nas uvukli (rat u Ukrajini) u svoje gluposti pod sloganom (uvodimo demokraciju)

Avatar Behemot
Behemot
12:55 02.05.2023.

Kinezi i Rusi u tandemu preuzimaju Afriku. Amerikanci su najavili veći angažman korumpiranjem afričkih diktatora sa 70 milijardi $ tako da će biti veselo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije