Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPISI Brojni brucoši odustaju od Filozofskog fakulteta jer, tvrde, moraju čekati upis djece branitelja

Bez indeksa zbog istovremenih upisa

otv-02-txt.jpg
import
17.07.2006.
u 19:20

Izravni upisi djece s posebnim statusom u slučaju da su prešla bodovni prag na Filozofskom fakultetu izazvali su jučer niz problema. Naime, brojni studenti koji su također prešli bodovni prag na Filozofskom upisuju druge fakultete jer ne žele riskirati da ih iz odobrenih kvota “izguraju” djeca branitelja. U takvoj se situaciji jučer našla i Mia iz Dubrovnika koja je bodovni prag prešla i na Filozofskom i na Pravnom fakultetu.

– Problem je što mi je upis na Filozofskom danas u 15 sati, a na Pravnom isto danas, ali u 13.30 sati. U slučaju da ne upišem pravo, velika je mogućnost da mi se na Filozofskom samo zahvale ako se kvote popune zbog velikog broja djece branitelja – kaže ogorčena Mia koja će se zbog toga vrlo vjerojatno upisati na pravo. U sličnoj je situaciji i njezina prijateljica Petra, koja je osim na Filozofskom bodovni prag prešla i na novinarstvu.

– Na novinarstvo se bez problema mogu upisati, a na Filozofski, na kojem bih studirala kroatistiku i komparativnu književnost, oko 700. sam na listi. Zamislite koja je to nepravda kad se prije mene direktno upisuje neki brucoš koji je na rang-listi zasjeo na tisućito mjesto samo zato što ima povlasticu – žali se Petra. I ona i Mia za željeni su se Filozofski fakultet spremale mjesecima. Išle su i na pripremne tečajeve, za što su im roditelji platili 2200 kuna, a sve, zaključuju, uzalud.

Zbog djece branitelja na Filozofski fakultet, najvjerojatnije, ove jeseni na predavanja neće odlaziti ni Miss Hrvatske Ivana Ergić.
– Želja mi je studirati kroatistiku i etnologiju, ali sam 1164. na rang-listi pa sumnjam da ću uspjeti. Nemam ništa protiv djece branitelja, trebaju imati nekakvu prednost, ali ne na ovaj način. Neka im daju stipendije ili ih oslobode plaćanja – kaže misica.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije