Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tvrde da se postupalo po protokolima

Beroševa inspekcija još nije došla u KBC Split ni u Supetar zbog trudnice koja je pobacila na trajektu

Split: Ispred KBC Split odrzan prosvjed podrske zdravstvenim radnicima
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/3
12.01.2023.
u 17:35

Rutinske pacijentice poput trudnice s Brača ne ostavljaju se u bolnici, nego samo onda kad očekujemo da bi se nešto moglo događati – rekao je dr. Marko Mimica, šef Klinike za ženske bolesti i porode splitskog KBC-a, ističući kako se postupalo po protokolima

U splitski KBC, kao ni u Zavod za hitnu medicinu u Supetru nije stigla inspekcija Ministarstva zdravstva koju je najavio poslati ministar Vili Beroš nakon što je u javnost izašla informacija o trudnici s Brača koja je izgubila plod na trajektu za Split. Međutim, kako su nam potvrdili u Ministarstvu zdravstva, mogu je očekivati.

– Zdravstveno-inspekcijski nadzor je planiran u svim zdravstvenim institucijama uključenima u pružanje zdravstvene skrbi pacijentici – potvrdili su nam u Ministarstvu.

Nakon što je supetarska gradonačelnica obavijestila javnost o nesretnom događaju, oglasio se dr. Marko Mimica, šef Klinike za ženske bolesti i porode splitskog KBC-a. Pacijentica, koja je bila trudna tri mjeseca, u KBC se javila kada plod više nije bio živ. Dobila je tablete za pripremu pobačaja i puštena je kući, što je uobičajeno, rekao je. Trebala se ponovno javiti kako bi dobila tablete za izazivanje trudova i kada je sutradan trajektom s mužem išla u KBC, došlo je do pobačaja.

Rutinske pacijentice poput trudnice s Brača ne ostavljaju se u bolnici, nego samo onda kad očekujemo da bi se nešto moglo događati – rekao je dr. Mimica ističući kako se postupalo po protokolima.

– Ne znam je li liječnik znao da je žena s Brača, jesu li to iskomunicirali međusobno – rekao je dr. Mimica i zaključio da problem otoka ne može riješiti bolnica.

Pacijentica je na prvi pregled u KBC Split prevezena helikopterom jer zbog lošeg vremena brod nije mogao isploviti.

Video: Liječnici KBC-a Zagreb o istodobnoj transplantaciji srca i jetre

Komentara 9

Avatar Le-Freak
Le-Freak
18:03 12.01.2023.

I ova star se opet bombasticno prenapuhava jer je drugarica gradonacelnica Supetra zeljna paznje i preko ove teme. A drugovi u javnosti sada ovo razvlace do iznemoglosti. Inace svim normalnim ljudima bi trebalo biti jasno da je fetus u 3 mjesecu mal kao grasak. Da je fetus vec u Supetru bio mrtav i da se gledalo po regularijama da sve ide prirodnim putem. Za to nema potrebe da zena ostane u bolnici i da se provode neke operacije. Zalosno za zenu ali tako je standard i na zapadu a vi i dalje bombasticno napuhavajte i napadajte.

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
12:55 13.01.2023.

pa mora se juzina maknuti

ZV
zvezdomor
20:04 12.01.2023.

ne stignu.....moraju cjepiti maloumne...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije