Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR ZDRAVSTVA

Beroš krenuo ispitivati sve detalje slučaja iz Supetra. Liječnici: Praksa je ista svugdje u svijetu

Zagreb: Dolazak članova Vlade RH na 167. sjednicu
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
11.01.2023.
u 13:46

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković tvrdi da trudnica koja je bila u lošem stanju nije mogla računati na hitan medicinski prijevoz s gliserima, već ju je par sati kasnije prevezao helikopter u bolnicu. Pokazalo se da je izgubila dijete, nakon čega su je poslali doma. Ona je porodila mrtvi plod na trajektu.

Ministar Vili Beroš odmah je, čuvši za slučaj u Supetru, krenuo ispitivati sve njegove detalje. Ravnatelj Zavoda za hitnu mediicnu Splitsko-dalmatinske županije dr. Leo Luetić zasad je nedostupan, vrlo vjerojatno očituje se ministru u trenutku pisanja ovog teksta. 

Ginekolozi su nam objasnili kako se tretiraju slučajevi trudnica za čiji se plod potvrdi da je izgubljen. 

- Praksa je već godinama ista svugdje u svijetu, ako je riječ o trudnoći do 12. ili najdalje do 16. tjedna, trudnici se da lijek za odbacivanje mrtvog ploda i šalje ju se kući. Postoji mogućnost da ostane u bolnici ako ona tako želi. U slučaju da je trudnoća viša od 16 tjedana, postupak se obavlja u bolnici - kazali su nam u zagrebačkoj Petrovoj.

 U kojem je tjednu trudnoće bila trudnica s Brača, nije poznato. Već sedmu godinu Hrvatska nema helikoptersku hitnu službu već u slučajevima kao što je ovaj sudjeluju vojni odnosno policijski helikopteri. No uskoro bi ju ponovno trebala dobiti.

- Natječaj za HEMS ide polovinom veljače - kazao nam je ministar Beroš.

VIDEO: Zločin koji je šokirao Hrvatsku: Ubio trojicu muškaraca, a onda postao najpoželjniji neženja u zatvoru

 

Komentara 2

BU
Bukva2
13:55 11.01.2023.

Majko mila mene je sram, pa mene je sram. 🤦🏻‍♂️ Jedan pišljivi helihopterić za hitne medicinske slučajeve i svi problemi riješeni. I tako nekoliko njih diljem obale, upravo zbog otočja koji trebaju imati takav sustav. Sve drugo je ruganje sa zdravim mozgom. Bem Vas i Vašu europsku uniju i zapad sa kojim se dičite. Pomozite Ukrajinu to je bitnije. Sram Vas sve bilo, a i narod koji samo gleda, ništa ne poduzima, ništa ne zahtijeva nego čeka da im korumpirane izdajice u novim Mercedesima nešto osiguraju. Itd, itd, itd. Bljak. Sućut obitelji.

DU
Deleted user
14:32 11.01.2023.

Ovo što se danas događa u zsravstvu,sav taj kaos ,nebriga za pacjente te sve dulje liste čekanja nisu slučajne,Lječnici namjerno produžuju liste čekanja i vrše površne preglede kako bi pacijenti pomoć potražili kod privatnih lječnika.Želi se umjetno prikazati neunčikovitost sadašnjeg zdravstvenog sustava kao opravdanja za privatluk.Potrebno je pod hitno zabraniti lječnicima rad u privatnim klinikama ako imaju podužu listu čekanja.Samo oni koji korektno odrade preglede mogu raditi kod privatnika.Za prekovremeni rad potrebno je i pošteno platiti.Također treba zabraniti mladim lječnicima koji su se školovali sredstvima poreznih obveznika odlazak u inozemstvo.Jedino mogu otiča ako vrate veći dio sredstava uloženih u njihovo školovanje i ispune godine rada u sustavu,Izvršiti inspekcijski pregled suradnika opskrbljivaća bolnica te poslovanje bolnica,Smanjiti birokraciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije