Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGOVORIO ZA TIME

Assange sugerirao H. Clinton da odstupi zbog špijuniranja UN-a

potjernica za assangeom
01.12.2010.
u 22:07

Američka državna tajnica osobno se na turneji ispričava "nedjelotvornom" Silviju Berlusconiju, kazahstanskim dužnosnicima "pijancima", Angeli Merkel...

Državna tajnica Hillary Clinton trebala bi dati ostavku zbog naredbe američkom diplomatskom osoblju da špijuniraju diplomate UN-a, što predstavlja kršenje konvencija kojih je i SAD potpisnica - ustvrdio je Julian Assange dajući putem Skypa intervju za magazin Time s nepoznate lokacije.

Assange je potvrdio kako su brižno redigirali dokumente kako nikoga ne bi izvrgli opasnosti te naglasio kako su State Departmentu nudili da to obave zajedno, ali su ih tamo odbili. Na pitanje jesu li prekršili zakon Assange je uzvratio: “Zakon nije ono kako ga moćni ljudi tumače drugima. Zakon nije ono što neki general tvrdi da je zakon. Zakon nije ono što Hillary Clinton tvrdi da je zakon”.

Potvrdio je da pripremaju objavu 10.000 dokumenata o moćnim bankama. Zbog te njegove najave pale su dionice Bank of America.

Glasnogovornik State Departmenta odbacio je Assangeov poziv Hillary  Clinton da odstupi. Ona se danas na turneji osobno zbog ismijavanja u prepisci ispričavala “nedjelotvornom” Silviju Berlusconiju, kazahstanskim dužnosnicima “pijancima”, Angeli Merkel...

Komentara 7

OB
-obrisani-
22:26 01.12.2010.

I kaže : “Državna tajnica Hillary Clinton trebala bi dati ostavku zbog naredbe američkom diplomatskom osoblju da špijuniraju diplomate UN-a, što predstavlja kršenje konvencija kojih je i SAD potpisnica - ustvrdio je Julian Assange dajući putem Skypa intervju za magazin Time s nepoznate lokacije.“ Ako je potpisana konvencija o nešpijuniranju diplomata UN onda je Assange u pravu, a da su svi diplomati i legalni špijuni to smo znali i prije, ali ako doista postoji takav potpisani dokument koji je potpisala i vlada SAD onda bi H. Clinton trebala biti otpuštena sa tog mjesta a ne da joj se dopusti luksuz da daje ostavku.

Avatar superhik74
superhik74
00:28 02.12.2010.

Time je prekrsila mnostvo mejunarodnih konvencija koji to izricito zabranjuju, Ali s obzirom da oni krse nebrojene zakone I konvencije, ukljucujuci I ratni zlocin, te podrzavaju mucenje ratnih zarobljenika, nista me ne cudi. Naravno da joj ne pada na kraj pameti dati ostavku. Ona je cast davno izgubila kada je Monika popusila njenom muzu

BR
brainiac
01:37 02.12.2010.

Vjerojatno se jako zamjerila onima koji stoje iza ovoga. Hmm da vidimo, u kojem to ona mirovnom procesu sudjeluje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije