Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA FLORIDSKOM IMANJU

Američko ministarstvo optužuje Trumpa za opstrukciju istrage FBI-ja: 'Vjerojatno je namjerno sakrivao dokumente'

FILE PHOTO: Former U.S. President Donald Trump departs Trump Tower for a deposition two days after FBI agents raided his Mar-a-Lago Palm Beach home
Foto: David Dee Delgado/REUTERS
1/3
31.08.2022.
u 12:27

FBI je prije racije otkrio "višestruke dokaze " koji pokazuju da su "povjerljivi dokumenti" ostali u Mar-a-Lagu, stoji u dokumentu

Dokumenti na floridskom imanju bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa "vjerojatno su sakriveni" kako bi spriječili istragu FBI-a o njegovoj potencijalnom zlouporabi povjerljivih materijala, reklo je u utorak američko ministarstvo pravosuđa. 

Sudski podnesak ministarstva najdetaljniji je dosad prikaz razloga za ovomjesečnu raciju FBI-ja na Trumpovom imanju Mar-a-Lago, potaknutu pregledom zapisa koje je ranije predao vlastima, a koje su sadržavale strogo povjerljive podatke.

FBI je prije racije otkrio "višestruke dokaze " koji pokazuju da su "povjerljivi dokumenti" ostali u Mar-a-Lagu, stoji u dokumentu. 

"Vlada je također dobila dokaze da su zapisi vjerojatno bili skrivani i uklonjeni te da su vjerojatno poduzeti napori da se ometa njena istraga", dodaje se. 

Ministarstvo je priopćilo da je objavilo detaljnu pozadinu priprema za raciju "kako bi se ispravio nepotpun i netočan narativ“ koje iznosi bivši republikanski predsjednik. 

Odgovor ministarstva dolazi nakon prošlotjednog Trumpovog zahtjeva da neovisna strana pregleda dokumente zaplijenjene tijekom racije. 

To je odbačeno jer „ti dokumenti ne pripadaju Trumpu“, naglasilo je ministarstvo. 

„Imenovanje posebnog nadzornika je nepotrebno te bi značajno naštetilo važnim interesima vlade, uključujući nacionalne sigurnosne interese“, dodalo je. 

Trump, koji se planira još jednom kandidirati za Bijelu kuću 2024. godine, optužuje ministarstvo pod demokratskim predsjednikom Joeom Bidenom za provođenje "lova na vještice"  te tvrdi da sudac "nikada nije trebao dopustiti provalu u njegov dom".

>> VIDEO Trump na udaru FBI-ja: 'Moje imanje je pod opsadom, provalili su i u sef'

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar mofo
mofo
13:08 31.08.2022.

Blize se izbori...

HO
Homophob
14:52 31.08.2022.

Znaci najprije su prekopavali po dokumentima i odnijeli brojne kutije svega i svacega pa su 5 mjeseci poslije napravili prepad pod dozvolom izdanom od suca koji je otvoreno podrzavao Obamu i sada Bidena vjerojatno s laznim opruzbama FBI i kada nakon desetak dana niti tu nisu nasli nista cime bi zaprijecili Trumpa da se kandidira za Predsjednika na slijedecim izborima sada izmisljaju da graze nesto nepostojece i optuzuju Trumpa da posjeduje i skriva nesto ali nitko niti ne zna sto! Demonkartski!

V0
Vlaskoulicanec3.0
13:05 31.08.2022.

Ha, ha, ha: "višestruke dokaze " koji "dokazuju" da je "vjerojatno namjerno ..." ... Pametnome dosta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije