Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

A. Muhić: Općinari zemlju dodjeljuju po nacionalnom ključu!

traktor
Damir Špehar/VLM
02.12.2009.
u 15:40

U godinu dana javio sam se na čak četiri natječaja, niti jednom nisam prošao, ali je zato prošla rodbina općinskih pročelnika, kaže Ahmet Muhić.

GUNJA - Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo registrirao sam prije pet godina, a sin je nedavno otvorio stočarski obrt. Stado od 10 muznih krava održavamo s dva hektara što je nedovoljno pa smo razumijevanje očekivali od Općine. Javna je tajna, međutim, da državno poljoprivredno zemljište u Gunji ne mogu dobiti pripadnici nacionalnih manjina – žali se Ahmet Muhić.

Ovu nimalo bezazlenu tvrdnju potkrepljuje činjenicom da se samo u zadnjih godinu dana javio na četiri raspisana natječaja za dodjelu zemlje, dva puta za zakup i isto toliko za prodaju, ali niti jednom nije prošao. Oranice dobiju bivši hrvatski branitelji koji imaju prioritet, no oni su, ističe Muhić, samo paravan za prave korisnike koji su najčešće u rodbinskim ili prijateljskim vezama s općinskim službenicima ili vijećnicima. Komad zemlje za koji su se Muhići zadnji put natjecali dobio je primjerice nećak pročelnika upravnog odjela koji je prijašnjih godina već kupio 20, a na korištenje dobio 50 hektara oranica.

- Ne treba meni i sinu puno, dosta bi nam bilo šest hektara makar u zakupu da možemo proizvesti dovoljno hrane za stoku. No, općinska nas vlast uvijek elegantno ostavi na cjedilu. Ne znam koliko ćemo još izdržati sa sadašnjim troškovima održavanja farme, ako se ovako nastavi, propast ćemo. Možda je cilj vlasti da se iselimo – strahuje Ahmet Muhić.

- Žao mi je Ahmeta i njegova sina, korektni su i vrijedni poljoprivrednici, ali nisu imali najbolje uvjete za zemlju. Ne trebaju očajavati jer imamo još 200 hektara predviđenih za raspodjelu pa vjerujem kako će drugi put imati više sreće – kaže općinski načelnik Vladimir Crnov.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
18:41 02.12.2009.

Ahmete a što ne ideš u Tursku , ako ti hrvatska ne valja?

AN
Antun1973
16:40 02.12.2009.

Ahmte crni Ahmete.

SM
simune mali
16:06 02.12.2009.

E moj Ahmete, pa kaj nisi promen ime a bogme i prezime i onda sve pet!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije