Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RNK SPLIT NE DA

Žužuli zabranili Blanki trening! Joško: Što si uzimaju za pravo?!

'Blanka Vlasic of Croatia attempts a High Jump during the adidas Grand Prix at Icahn Stadium in New York, NY on June 11, 2011. Photo by Charles Guerin/ABACAUSA.COMPhoto: Press Association/PIXSELL'
'Charles Guerin/Press Association/PIXSELL'
10.09.2013.
u 21:47

– Rekli su da Blanka smije trčati, da neće smetati ni budu li djeca trenirala. Sa strane je sve to gledao Žužul pa je otišao – priča nam ogorčeni Joško Vlašić.

Bitka za Park mladeži, na kojem su braća Slaven i Jozo Žužul najavila gradnju novog modernog zdanja, a atletičari ASK-a žele biti ravnopravan partner u toj priči, nastavlja se.

Nažalost, sve se prelomilo preko leđa jedne od najboljih hrvatskih sportašica u povijesti, skakačice u vis Blanke Vlašić. Naime, dopredsjednik Splita Jozo Žužul nije dopustio Blanki da održi lakši trening te ju je izbacio iz Parka mladeži! Što se događalo, prepričao nam je Joško Vlašić.

Blanka smirivala oca

– Blanka je trebala petominutno istrčavanje nakon boravka u barokomori. Procijenili smo da bi bilo odlično da se istrči na novoj umjetnoj travi, odlična je podloga. Nismo išli na glavni travnjak s umjetnom travom, već na pomoćni. Bojan Marinović otišao je u tajništvo Splita i pitao za dozvolu. Rekli su da Blanka smije trčati, da neće smetati ni budu li djeca trenirala. Sa strane je sve to gledao Žužul pa je otišao – priča nam ogorčeni Joško Vlašić.

Tada je za Blanku uslijedio šok.

– Nakon toga prišao joj je neki čovjek i kazao da šefovi ne dopuštaju da ondje trči. Potjerao je najbolju splitsku sportašicu svih vremena! Ma da je došao čovjek iz Tunguzije i pitao smije li trčati pet minuta, pustili bi ga da trči. I nije joj prišao Jozo Žužul, nije se mogao suočiti s njom, već je poslao nekoga. Tu sam cijeli život, Blanka je ovdje rođena i sad dođe netko tko ima novac i misli da ima pravo raditi takve stvari! To je sramota za ovaj grad – u dahu ispričao nam je Joško Vlašić.

Blanka je sugerirala ocu da ne radi hajku zbog toga, jer je i ona već umorna zbog prepucavanja koja traju posljednjih tjedana.

- Blanka nije htjela da istupamo u javnost, da pravimo dramu, ali to ne možemo preskočiti – ističe Vlašić.

Preko glasnogovornika Splita Jerka Trogrlića dobili smo objašnjenje Joze Žužula.

– Radi se o uređenom prostoru koji je dan u koncesiju RNK Splitu te nema veze s atletikom i prostorom stadiona u Parku mladeži. Blanka Vlašić nije članica kluba i zato smo je uljudno zamolili da napusti teren. Zanimljivo je da nakon medijskih istupa ovih dana i napada koje mi nismo izazvali, odjednom dolazi trenirati na umjetnu travu, dok je glavni travnjak istodobno bio prazan.

Joško je pretjerao

\"Umjetna trava ondje je već sedam godina, ali Blanka pa ni bilo tko drugi iz ASK-a nikad nije održao ni jedan trening na tom terenu. Kako onda to tumačiti nego kao nastavak provokacija koje je proteklih dana, iz nama nepoznatih razloga, pokrenuo njezin otac. Blanki smo izlazili ususret mnogo puta, palili reflektore kad se pripremala za velika natjecanja i nije nam cilj podizati napetost\", stoji u priopćenju ASK-a.

>> \'Drago mi je da se Blanka obratila. Sad je vjernica veća od mene\'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije