Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za SP

Župan Anušić protiv preseljenja utakmice Hrvatska - Finska iz Osijeka

Osijek: Hrvatska - Izrael
Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell
1/5
20.09.2017.
u 20:42

U priopćenju za javnost Anušić navodi kako je najava o preseljenju utakmice, najvjerojatnije na riječki stadion, "iznenadila nogometnu publiku Slavonije i Baranje"

Reagirajući na najave o mogućem preseljenju kvalifikacijske utakmice za odlazak na nogometno Svjetsko prvenstvo u Rusiji Hrvatska-Finska iz Osijeka osječko-baranjski župan Ivan Anušić u srijedu je pozvao Hrvatski nogometni savez (HNS) da ostane pri ranijoj odluci da se sraz dviju reprezentacija održi 6. listopada, u osječkom stadionu Gradski vrt.

U priopćenju za javnost Anušić navodi kako je najava o preseljenju utakmice, najvjerojatnije na riječki stadion, "iznenadila nogometnu publiku Slavonije i Baranje", posebice jer "Hrvatska u srcu Slavonije nikada nije izgubila ni jednu utakmicu", a "pune tribine i vatrena publika uvijek su igraè više kada igra hrvatska reprezentacija".

Podsjeća kako su se na osječkom su se stadionu i do sada, unatoč kišama igrale utakmice uz podršku punih tribina, da kiša, koja i danas pada u većem djelu Hrvatske, nije objektivan razlog za oduzimanje domaćinstva Osijeku te da, prema dugoročnoj vremenskoj prognozi, kiša nije najavljena "cijeli tjedan prije utakmice".

- Vjerujem kako će HNS uvažiti navijače s istoka Hrvatske, koji su svaki put do sada pokazali kako se srcem navija za svoju reprezentaciju i siguran sam kako će Hrvatska u Osijeku nastaviti dosadašnji pobjednički niz - poručio je župan Anušić.

Komentara 4

Avatar robil
robil
10:38 22.09.2017.

Nek ostane u Osijeku kad je tako dogovoreno. Nama u Rijeci ne treba ni sad kad je sve drugo loše.

CR
Croat88
14:18 22.09.2017.

Slavonijo ne daj se, pozdrav iz Dalmacije!

SS
sokac sa drave
09:25 21.09.2017.

Ova nakaradna drzava ne samo da organizirano iseljuje i druge useljuje nego oni hoce nama uzeti sve.Slavonci probudite se na djelu je zlocin po sistemu Tabula -Raza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije