Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvati u Milanu

Kalinić napravio ono što je uspjelo još samo Bobanu i oduševio Montellu

19.09.2017.
u 20:55

Svejedno mi je u kojoj formaciji igramo, samo mi dajte lopte u 16-erac i ja ću zabijati, kaže Kale.

Među navijačima Milana bilo je puno onih koji su se pitali može li Nikola Kalinić biti prvi napadač rossonera. Nakon što je propao dolazak Aubameyanga iz Borussije Dortmund, hrvatski napadač stigao je kao utješna opcija.

No, protiv Udinesea u nedjelju navečer pokazao je da je Milan dobio veliko pojačanje, zabio je oba gola u pobjedi 2:1, a još mu je jedan poništen nakon pregledavanja TV snimke, koja je pokazala da je Solinjanin bio 4-5 centimetara u zaleđu.

Kralj šesnaesterca

– Presretan sam zbog dva pogotka, ali važnija je pobjeda momčadi. Moramo nastaviti ovim ritmom, dobiti svaku sljedeću utakmicu ako želimo imati sjajnu sezonu. Moja omiljena formacija? Svejedno mi je jesam li sam naprijed ili je još netko uz mene, jedino što meni treba su lopte u protivničkom šesnaestercu – rekao je Kalinić.

A da je to zaista tako, potvrđuje činjenica da je Kalinić od 29 golova u Seriji A (27 za Fiorentinu, dva za Milan), čak 26 ili 90 posto zabio unutar šesnaesterca.

Kalinić je šesti Hrvat koji je zaigrao za Milan (Boban, Šimić, Brnčić, Smoje, Pašalić), a postao je i tek drugi koji je za rossonere na istoj utakmici postigao dva pogotka. Prije njega to je, naravno, uspjelo Zvonimiru Bobanu. I to četiri puta. U okruglih 250 nastupa za Milan Boban je četiri puta u istoj utakmici postizao po dva pogotka. Jednom također protiv Udinesea, još protiv Parme i Lazija u Seriji A te Zaglebie Lubin u Kupu Uefa.

Ugledna Gazzetta dello Sport jučer je izašla s Kalinićevom slikom na naslovnici, ali i brojnim hvalospjevima na račun hrvatskog igrača. Kalinić je dobio ocjenu osam, a prvi sljedeći Milanov igrač, Rodriguez, dobio je sedmicu. Gazzetta ističe i podatak da je Kalinić u dosadašnje 193 minute u dresu Milana zabio dva gola i upisao jednu asistenciju.

– Bila je to sjajna Kalinićeva predstava, davao je sigurnost i poticaj cijeloj momčadi. Bit će Nikola još i bolji, jer sada još nije sto posto fizički spreman. No, veseli me njegova brza prilagodba na klub – poručio je trener Milana Vincenzo Montella.

I Čačić zadovoljan

A uzlazna Kalinićeva forma konačno je i jedna dobra vijest za izbornika Antu Čačića uoči presudnih utakmica kvalifikacija protiv Finske u Osijeku i Ukrajine u Kijevu.

Komentara 6

Avatar Idler 3
Idler 3
22:48 19.09.2017.

Kale je uvjek bil odličan igrač al za stil kaj njem odgovara bi trebalo Mandžukića šire i slobodnije postavit, a to nam uz sadašnju veznu liniju ne treba. Problem je kaj nam uz Perišića fali drugo krilo pa tad srednji napadač uopće ne bi bil problem !!!

BA
bacvice
14:01 20.09.2017.

o Kalinicu sam pisao? decko zna zabit gol,zna lagano pustiti balun u protivnicku mrezu A ZNA KALE i sa 20 metara golcinu zapucat. to nasoj repki treba? tip koji zna gol zabit. nisam neki nogometni strucnjak? ali Kalinicu triba vise prilike dat, tip je rodjen za zabit gol, a to je jedino sto fali nasoj repki? imamo sredinu terena, ljevo desno,obranu prilicno dobru,vrhunskog golmana? ali nemamo tko ce gol zabit? DAJTE KALINICU PRILIKU I NECETE POZALIT gosp. CACICU

MA
..Marsijanac
00:56 20.09.2017.

Nemamo mi krila u repki koji bi Kalinicu mogli dodati upotrebljivu loptu. Mozda se nesto promjeni kad se Pjaca vrati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije