Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Nek pita, nek traži'

Je li Ladić izigran? 'Još nisam dobio novac od Dinama'

Dražen Ladić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
19.09.2017.
u 23:33

Kako to da Ladić još nije dobio novac? Nek pita, nek traži. Dobit će, ako sve bude u redu - rekao je Mirko Barišić.

Dinamu je prije tjedan dana blokiran račun zbog presude prema kojoj je klub trebao isplatiti Draženu Ladiću dugovanje od sedam i pol milijuna kuna. Zdravko Mamić na izvanrednoj konferenciji rekao je da će Ladić dobiti svoj novac te da će Dinamo biti odblokiran. Prošlo je tjedan dana, Dinamo je odblokiran, a Ladić još nije dobio novac.

Gol.hr piše kako vjerojatno ni neće, barem ne tako skoro, jer Dinamo nezavisnom revizijom pokušava osporiti odluku.

- Opet su pokazali način na koji oni djeluju i na koji funkcioniraju, a to sve govori i o njihovom karakteru. U nekoliko navrata razgovarao sam s direktorom Dinama Tomislavom Svetinom. Možda najbolje da on nešto kaže o svemu tome, s obzirom da je bio moj odvjetnik koji je pisao tužbu protiv Dinama, a danas je na drugoj strani i negira tu tužbu ili pravomoćnu presudu - rekao je Ladić za Novu TV.

Predsjednik Dinama Mirko Barišić kaže kako problem ne postoji.

- Novac je isplaćen na posebni račun kojeg smo dobili i oni još provjeravaju mogu li se dogoditi neke promjene u odluci. Prema tome, što se tiče Dinama, on je po odluci suda novac isplatio na račun. Kako to da Ladić još nije dobio novac? Nek pita, nek traži. Dobit će, ako sve bude u redu - rekao je Mirko Barišić.

Komentara 14

RE
redo
08:58 20.09.2017.

Bilo bi dobro kada bi novinari pitali struku, a ne takvim naslovima stvarali senzacije. Naime, radi se o ovršnom postupku temeljem pravomoćne presude, kroz tzv. izravnu naplatu tražbine. Dakle, ovrhovoditelj, u ovom slučaju Ladić, podnosi FINI Zahtjev za izravnu naplatu temeljem pravomoćne presude. FINA istoga trenutka blokira ovršenika, u ovom slučaju Dinamo i novac položi na poseban racun, naravno ako ga ovrsenik ima, a očito ga Dinamo ima. I sada dolazi kvaka zašto Ladic nije dobio još novac. Nije jer prema Ovrsnome zakonu, novac stoji 60 dana na posebnom racunu, a nakon tog roka se prenosi na racun ovrhovoditelja, ovdje Ladića. Taj rok je sulud, ali je zakon tako propisao. Bio je 30 dana, a onda prolongiran na 60 dana. Novac se Ladiću, prema zakonu, može isplatiti i prije proteka toga roka, ali samo ako Dinamo, kao ovrsenik, da izričitu privolu za to. Dakle, Ladiću će novac biti isplaćen na njegov racun nakon proteka roka od 60 dana od dana predaje zahtjeva za izravnu naplatu FINI.

DU
Deleted user
06:19 20.09.2017.

Ladiću sve će biti po zakonu.....ne brini. Ne kao ona prometna nezgoda,je tak???

AR
Artukovic
07:38 20.09.2017.

Dinamo je ocito uplatio novac u finu....jer da nije nabi ga odblokirali.A sad sto tamo rade.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije