Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBIO UGOVOR

Evo koliku plaću ima Zlatko Dalić! Zarađuje više od španjolskog izbornika

Zlatko Dalić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
17.11.2017.
u 18:20

Na vrhu najbolje plaćenih izbornika je njemački šef Joachim Löw s tri milijuna eura godišnje.

Izbornici reprezentacija na sve su nižoj cijeni, a hrvatski će i u Rusiji biti među slabije plaćenima, ali ipak dalje od samoga dna nego što je bio na ranijim svjetskim prvenstvima.

Rezime je to Goalova istraživanja o plaćama izbornika reprezentacija koje će igrati idućega ljeta u Rusiji.

Mnogi su od njih upravo ovih dana zaradili svoje bonuse, neki i pregovaraju o novom ugovoru, a postoji i reprezentacija koja je otišla na SP pa smijenila izbornika i još čeka novoga - Srbija.

Zlatko Dalić
1/5

Hrvatski su mediji ovih dana pisali kako je Zlatko Dalić dobio ugovor do Eura 2020., s plaćom od 40.000 eura mjesečno. A gdje je s tih 480.000 eura godišnje u usporedbi s ostalim izbornicima?

Dalić je plaćeniji od islandskog kolege Hallgrimssona, pa i poljskog Nawalke, koji radi za 250.000 eura godišnje, dok je švicarski izbornik Vladimir Petković plaćeniji jer zarađuje 650.000 eura.

No, pravo je čudo što će španjolski izbornik Julien Lopetegui u Rusiji biti - pri dnu! On, naime, radi za svega 250.000 eura godišnje! Zasad mu je financijski motivirajuć ugovor koji je imao s bivšim klubom Portom, prema kojem se u slučaju otkaza i idućeg posla na kojem bi zarađivao manje, Porto obvezao plaćati mu razliku?!

U Portu je imao godišnju plaću 1,1 milijun eura, što znači da mu je portugalski klub, nakon što je Lopetegui preuzeo španjolsku reprezentaciju, isplatio 850.000 eura.

Istina, Vicente Del Bosque zarađivao je 2,2 milijuna eura, ali plaća mu je rasla kako je osvajao trofeje. Lopeteguija to tek možda čeka...

Svi oni zajedno ne zarađuju koliko najplaćeniji europski izbornici. A na vrhu je njemački šef Joachim Löw s tri milijuna eura godišnje.

>> Ostale plaće izbornika provjerite ovdje

Komentara 66

Avatar Django
Django
20:49 17.11.2017.

Vječna tema u Hrvatskoj - koliko drugi zarađuju.

KA
kapunjohan
19:06 17.11.2017.

Živimo u takvom sportskom svijetu pa je normalno da Dalić ima takvu plaću. Nenormalno je to da se tako visok novac ,,valja,, u nogometu pa i nekim drugim događajima dok oni koji drže funkcioniranje svijeta imaju plaće do 700 do nekoliko tisuća. Novac je jednostavno isisan iz ,,naroda i gospodarstva,, i u rukama je svijetskih hoštaplera koji ne znaju kamo sa tim velikim novcima koji njima više i nisu zadovoljstvo pa izmišljaju razne svijetske gluposti. Moralo bi doći do svijetske preraspodijele tih bogatih ,,nakupina,,.

DI
Diesel
19:05 17.11.2017.

Bez vze, ja bi mu dao 3000 eura mjesecno neto plus bonus 30 000 eura ako prodju u drugo kolo. Zatim dodatnih 30 000 za slijedece. Medalja 100 000 eura bonusa. Srebro 200 000. Zlato 500 000 eura.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije